„Va tokie tie rusai yra.“ Carevas kaltina „rusų pasaulį“. Kas nutiko (Video)  ()

„Ukrainoje banditizmas buvo išskirtinai rusakalbiuose regionuose.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Rusiją pabėgęs buvęs Ukrainos liaudies deputatas Olegas Carevas pareiškė, kad Ukrainoje banditizmas klestėjo „išimtinai“ rusakalbiuose regionuose.

Į jo žodžius dėmesį atkreipė Ukrainos žurnalistas Denysas Kazanskis.

Viename iš savo interviu Rusijos propagandistams Carevas pasakė, kad rusai „va tokie yra“.

„Ukrainoje banditizmas buvo išskirtinai rusakalbiuose regionuose. Ir kuo rusiškesnis regionas, tuo jis buvo sunkesnis. Vyko tas pats, kas Sankt Peterburge ir Tatarstane. Todėl rusai va tokie yra“, – sakė Carevas.

Kazanskis pastebėjo, kad anksčiau Kremliaus marionetės kalbėjo apie „rusofobiją“ Ukrainos teritorijoje, dabar jie daro tą patį.

„Dabar patys Kremliaus ruporai tiesiai sako, kad banditizmas ir nusikalstamumas į Ukrainą atkeliavo iš „rusų pasaulio“. Nuostabiausia tai, kad, viską suprantantis Carevas, vis tiek remia tą kloaką, iš kurios kilo visas šis blogis. O Ukrainos bandymai išsiveržti iš šio nusikalstamo liūno ir integruotis į Europą buvo ryžtingai ignoruojami“, – apibendrino žurnalistas.

 

Buvęs Ukrainos liaudies deputatas Olegas Carevas į Rusiją pabėgo 2014 m. Po Rusijos Federacijos plataus masto invazijos 2022 metų vasario 24 dieną, Carevas kirto Ukrainos sieną ir atvyko į laikinai okupuotą Kyjivo srities teritoriją padėti okupantams joje įtvirtinti okupacinį režimą. Dėl to sulaukė įtarimų iš SBU.

Už viešus raginimus siekti separatizmo ir smurtinių pokyčių bei konstitucinės santvarkos nuvertimo per orumo revoliuciją Ukraina buvusį liaudies deputatą už akių nuteisė kalėti 12 metų.

Taip pat 2022 m. kovą Carevas buvo informuotas apie įtarimą dėl kėsinimosi į Ukrainos teritorinį vientisumą ir bendradarbiavimą su okupantais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(7)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: