Nuolatinis gąsdinimas pulti. Ko siekia Rusija  ()

Kodėl Rusija vis dažniau grasina NATO?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo publikacijų apie galimą Rusijos puolimą prieš NATO šalis. Nepaisant tikroviško tokio scenarijaus pobūdžio, Kremliaus tikslas visų pirma yra nukreipti pasaulio dėmesį nuo Ukrainos.

Apie tai „24 kanalui“ sakė karo ekspertas Andrijus Kramarovas, komentuodamas „The Telegraph“ straipsnį. Leidinys rašė, kad Rusija gali pradėti ruoštis konfrontacijai su Aljansu 2024 metų pavasarį, sutelkdama 200 tūkstančių karių ir pradėdama naują puolimą prieš Ukrainą.

Baltijos šalys, kurioms Vladimiras Putinas jau ne kartą grasino, gali nukentėti pirmosios po Kyjivo. Rusija gali ten kurstyti neramumus ir tada jais atitinkamai pasinaudoti.

„Kodėl Rusija tiesiog nepaima visų šių išteklių ir visiškai nenugali Ukrainos? Jie negali to padaryti. Tas pats, žinoma, galioja toms pačioms Baltijos šalims“, – pareiškė Kramarovas.

Todėl tokius grasinimus reikėtų vertinti kitame – informaciniame – kontekste.

 

Pagrindinis rusų darbas informaciniame fronte – kiek įmanoma sumažinti Vakarų partnerių dėmesį dėl pagalbos Ukrainai.

„Taip, kad jų visuomenėse atsirastų vidinė diskusija kontekste „taip, mes turėtume padėti Ukrainai, bet jei viską atiduosime Ukrainai ir ji pralaimės, kartu pralaimėsime su Ukraina“. Tokių tezių kontekste rusai nori sutrikdyti Vakarų visuomenę, todėl nereikia tam pasiduoti“, – pabrėžė Kramarovas.

Galime tik tikėtis, kad demokratinės visuomenės atlaikys šį informacinį frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()