Neįtikėtina. Rusiškos „keptuvės“ masiškai naikina ukrainiečių dronus. Karys parodė, kaip tai vyksta (Video)  ()

Ukrainos kariškis papasakojo, kaip Rusijos „keptuvės“ gali masiškai sunaikinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys „TikTok“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame demonstravo kompaktišką įrenginį, fronte vadinamą „keptuve“, ir paaiškino, kaip jie kelia grėsmę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronams.

Apie tai pranešė leidinys Strana.UA.

Pasak kariškio, elektroninės karo sistemos fronte pereina iš „aparatinio režimo“ į „apkasų režimą“. Jis tvirtina, kad dabar bet kuris karys gali naudotis „keptuvėmis“ – įrenginiais, kurie sutrikdo drono valdymo kanalus ir GPS, kai jis yra tiesioginiame matymo lauke.

„Yra dviejų tipų. Pirmasis veikia su dronų aptikimu, tai yra pirmiausia aptinka, po aptikimo dronus galima nuslopinti. Ir antrasis režimas, kuris nuolat trukdo dronams“, – sakė jis.

Kareivis teigė, kad šis mažas prietaisas „sugadina“ bet kurį netoliese esantį droną, kurio nuotolis yra 300–500 metrų.

Vaizdo įrašo autorius pažymėjo, kad anksčiau buvo galima rasti „keptuvių“ internete. Tačiau dabar, anot jo, „yra pavyzdžių“, kad Rusijoje jie pradėti gaminti „serijiniu būdu“.

 

„Mums nėra nieko baisesnio už masinę gamybą. Nes prietaisai pasklis visuose frontuose“, – pabrėžė kariškis.

Jis mano, kad tai gali sukelti didžiulius bepiločių dronų nuostolius, nes „apkasų elektroninio karo sistemų“ aptikti ir greitai sunaikinti, skirtingai nei stacionarių sistemų, beveik neįmanoma.

@ukrainetro

 

"РЕБ перейшов до окопного режиму". Військовий ЗСУ каже про те, що у росії почали серійне виробництво обладнання, яке призводить до великих втрат наших дронів

♬ оригинальный звук - ZSY.TRO.Ukraine
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(32)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: