Šokas Rusijoje. Galingas sprogimas. „Tai paaiškina, kodėl raketų gamykloje įvyko sprogimas“  ()

Netoli Rusijos Iževsko miesto esančioje raketų gamykloje, gaminančioje „Iskander-M“, „Topol-M“, „Jars“ ir „R-30 Bulava“ raketas, vakar vakare įvyko didžiulis sprogimas. Tiesa, tai net nėra keista.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko pažymėjo, kad beveik visos Rusijos raketos, pagamintos po 2022 m., yra nedelsiant perduodamos kariuomenei. Rusija sunaudoja labai daug raketų ir kokybės kontrolei nebėra laiko.

„Rezultatas yra toks: net „šiuolaikinių“ rusiškų raketų tikslumas sumažėjo, patikimumas toks pat“, – pridūrė Kovalenko.

„Ch-101/555 raketos pakeliui į Ukrainą dažnai katastrofomis džiugina Rusijos kaimus. Kai netoli Belgorodo stovėjo „Iskander“ paleidimo įrenginiai, buvo įdomių vaizdo įrašų - link Charkivo paleistos raketos 9M723 sprogdavo iškart po paleidimo arba staiga pakeitusios trajektoriją nerdavo kur nors į lauką“, – prisiminė ekspertas.

 

Aišku, rusai raketų iš gamyklos teritorijos neleidžia. Bet tie pavyzdžiai primena labai prastą kokybės kontrolę Rusijos karo pramonėje. Rusiškų raketų kokybė ir patikimumas per pastaruosius dvejus metus pablogėjo. Apžvalgininkas mano, kad tos kokybės problemos sukėlė sprogimą. „Galime daryti nedidelę prielaidą, kas iš tikrųjų vakar nutiko Votkino raketų gamykloje“ – pridūrė Kovalenko.

(88)
(0)
(88)

Komentarai ()