[ŽT] „Tai nebuvo jokia paslaptis.“ Ukrainos karių reakcija į Zalužno atleidimą  ()

Ukrainos saugumo tarnybos pulkininkas Romanas Kostenko atskleidė, kokia buvo karių reakcija į Zalužno atleidimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-10 [ŽT] „Tai nebuvo jokia paslaptis.“ Ukrainos karių reakcija į Zalužno atleidimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 8 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė atleidžiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną.

„To buvo tikimasi. Mes jau seniai apie tai kalbėjome, visuomenė tam ruošėsi ir tai nebuvo jokia paslaptis. Visi žinojo, kad tai nutiks. Negana to, tiek komitetuose, tiek Gynybos ministerijoje net vienas kitam sakėme, kad visi tai jau suprato“, – „24 kanalui“ sakė Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo komiteto sekretorius, Ukrainos saugumo tarnybos pulkininkas Romanas Kostenko.

Pasak Kostenko, komitetai iškėlė klausimą, kas užims Valerijaus Zalužno vietą. Jis pridūrė, kad vyriausiasis vadas turi rimtą autoritetą tarp kariškių.

Kostenko atskleidė, kokia buvo karių reakcija.

 

„Kariai labai gerbia generolą Zalužną, todėl, žinoma, jis turi gana rimtą autoritetą, kaip ir generolas Syrskis kaip sausumos pajėgų vadas. O Zalužnas turi vyriausiojo vado autoritetą – tai daug didesnis. Todėl žmonių, kurie džiaugtųsi, kad Zalužnas buvo pašalintas, aš nesutikau“, – pridūrė Kostenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(3)
(109)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: