Pradedamas puolimas. Hibridinė operacija prieš Baltijos šalis  ()

Kremlius dažnai naudoja sąvoką „tautiečiai užsienyje“ ir reikalauja ypatingų privilegijų Rusijos piliečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 6 d., Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Baltijos šalių ambasadorius „ant kilimo“, kad gautų atsakymą į klausimą, kaip bus užtikrintas Rusijos piliečių, balsuosiančių už Rusijos prezidentą 2024 metų kovą, saugumas.

Karo studijų instituto analitikai išanalizavo naują Kremliaus hibridinę operaciją prieš Baltijos šalis ir Sakartvelą.

Oficialios Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Zacharovos teigimu, bet kokia nesėkmė per rinkimus Baltijos šalyse balsavimo apylinkėse gali sukelti „rimtus protestus“ tarp šiose šalyse gyvenančių rusų.

Dar vasario 5 dieną panašų pareiškimą padarė Rusijos užsienio reikalų ministras Lavrovas. Jis apkaltino Baltijos šalis rusofobija dėl jų šalyse gyvenančių rusų, Rusijos bankų turto, Rusijos ambasadų ir konsulatų.

ISW analitikai pabrėžia, kad Kremlius dažnai naudoja sąvoką „tautiečiai užsienyje“ ir reikalauja ypatingų privilegijų Rusijos piliečiams, gyvenantiems už šalies ribų, taip sudarydamas informacines sąlygas provokacijoms šalyse, kuriose gyvena rusų „tautiečiai“. Rusijos prezidento rinkimų panaudojimas kaip ginklas leis Kremliui surengti informacines provokacijas prieš Baltijos šalių vyriausybes, o tai jau veda į platesnį hibridinį Kremliaus įtakos modelį.

 

Taigi, informacinis Baltijos šalių puolimas prasidėjo. Tai ne pirmas kartas, bet tai akivaizdi hibridinė operacija siekiant destabilizuoti padėtį.

Neseniai Sakartvelo prezidentė Salomėja Zurabišvili pareiškė, kad Kremlius pradėjo naują hibridinį karą prieš jos šalį. Tuo ji turėjo omenyje Rusijos karinio jūrų laivyno buvimą Ochamčiros uoste okupuotoje Abchazijoje.

Hibridinės įtakos kampanijos, tokios kaip informacinės operacijos apie Rusijos rinkimus Baltijos šalyse ir provokacijos okupuotuose Sakartvelo regionuose, destabilizuoja Rusijos kaimynes, teigia ISW analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(124)
(-100)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: