[ŽT] „Dar neįgyvendino plano.“ Neįtikėtina ką rado rusų raketose (Foto, Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos numušė dar vieną Rusijos sparnuotąją raketą Ch-32, kuri greičiausiai buvo paleista bombonešio Tu-22M3. Jos nuolaužos leidžia manyti, kad Rusija vis dar neįgyvendino praėjusių metų planų į Ch-32 sumontuoti kasetinę galvutę.

„Defense Express“ pakomentavo Charkivo srityje numuštos Ch-32 raketos nuolaužas. Pavojinga kovinė galvutė buvo sunaikinta, bet prieš tai ji buvo gerai apžiūrėta. Ekspertai išanalizavo vaizdinę medžiagą ir gali teigti, kad Rusija vis dar neįgyvendino praėjusių metų planų į Ch-32 raketas montuoti kasetines galvutes. Charkivo srityje numuštoje raketoje vietoj kasetinės buvo standartinė kovinė galvutė.

Ukrainos pajėgos apie panašų radinį pranešė ir sausio pradžioje – Sumų srityje sudužusi Ch-32 irgi neturėjo kasetinės galvutės.

2023 metų spalį Rusijos gynybos ministerija įsakė inžinieriams modernizuoti Ch-32 raketas ir suteikti joms kasetines galvutes. Apie šį projektą žinoma mažai, numatytos darbų pabaigos data nėra. Bet tai tikrai dar nebuvo padaryta – Ukrainos gynėjai dar nematė Ch-32 su kasetinėmis galvutėmis. Ir gerai.

 

Ch-32 spiečiai ir taip kelia grėsmę Ukrainai, bet kasetinės galvutės pridarytų dar daugiau problemų. Kasetinė galvutė atsiveria ore, išbarstydama daug mažesnių užtaisų, kurie pridaro žalos didesniame plote. Tai bent iš dalies kompensuos Ch-32 raketos taiklumo problemas. Dar blogiau tai, kad kai kurie iš tų mažųjų užtaisų nesprogsta ir lieka pavojingi ir kelis dešimtmečius po karo pabaigos. Be to, pamušta tokia raketa ore gali pradėti barstyti tuos parazitinius užtaisus.

Ch-32 su kasetine galvute bus bjaurus ginklas, kuris tikrai sukels daug problemų ir, deja, skausmo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (2)