[ŽT] „Ukraina turi būti dėkinga Trumpui.“ Geras darbas iš praeities  ()

Donaldas Trumpas žada, kad tapęs prezidentu užbaigs karą Ukrainoje per 24 valandas. Visi supranta, kad greičiausiai jis kalba apie Ukrainos teritorijų atidavimą Putinui. Jis taip pat nenori, kad JAV politikai patvirtintų paramą Ukrainai. Tačiau Ukraina turi už ką Trumpui padėkoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivas dirbs su bet kuriuo JAV prezidentu. Jei amerikiečiai išsirinks Trumpą, Ukraina kalbėsis su juo. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau pakvietė Trumpą į Kyjivą. Be to, Ukraina turėtų jam padėkoti už „Javelin“ prieštankines raketas, priminė Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova.

Donaldas Trumpas buvo JAV prezidentu nuo 2017 iki 2021 m. Ir prieštankinės raketos „Javelin“ pirmą kartą Ukrainai suteiktos Trumpo prezidentavimo metu.

Žmonių atmintis trumpa ir dabar daug kas mano, kad prieštankinės sistemos „Javelin“ Ukrainą pasiekė tik po Rusijos invazijos pradžios. Iš tikrųjų, Ukraina pirmąsias savo „Javelin“ sistemas priėmė dar 2018 metais. Perduoti ginklus be jų gamintojo sutikimo, aišku, draudžiama. Bet kadangi Ukraina jau naudojo „Javelin“, prasidėjus invazijai daugybė šalių galėjo paremti užpultą šalį iš savo turimų „Javelin“ rezervų.

(52)
(3)
(49)

Komentarai ()