[ŽT] „Pavogta kriptovaliutų už 3 000 000 000 $.“ Už juos įsigijo atominių ginklų  (1)

Programišiai padeda finansuoti branduolinę programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Reuters“, Jungtinės Tautos – Jungtinių Tautų sankcijų stebėtojai tiria dešimtis įtariamų Šiaurės Korėjos (KLDR) kibernetinių atakų, kurių metu buvo gauta 3 mlrd. JAV dolerių, ir kurios padėjo Šiaurės Korėjai toliau vystyti branduolinių ginklų programą.

„Ekspertų grupė tiria 58 įtariamas KLDR kibernetines atakas prieš su kriptovaliutomis susijusias bendroves 2017-2023 m., kurių vertė siekia maždaug 3 mlrd. dolerių, ir kurios, kaip pranešama, padeda finansuoti KLDR masinio naikinimo ginklų kūrimą“, – rašė stebėtojai.

Šiaurės Korėjos misija prie Jungtinių Tautų Niujorke iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti sankcijų stebėtojų ataskaitą. Pchenjanas anksčiau neigė įtarimus dėl įsilaužimų ar kitų kibernetinių atakų.

Pranešama, kad žinoma, jog Šiaurės Korėjos įsilaužėlių grupės, pavaldžios Generaliniam žvalgybos biurui – pagrindinei Pchenjano užsienio žvalgybos agentūrai – ir toliau vykdė daug kibernetinių atakų, teigė sankcijų stebėtojai.

 

Mažai tikėtina, kad Taryba imsis kokių nors tolesnių veiksmų prieš Šiaurės Korėją, nes jau kelerius metus šis klausimas yra įstrigęs aklavietėje. Vietoj to Kinija ir Rusija nori, kad sankcijos būtų sušvelnintos, siekiant įtikinti Pchenjaną grįžti prie derybų dėl denuklearizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(22)
(-9)

Komentarai (1)