Ukraina gali gauti Ekvadoro Mi-17. Viską kartina nemalonus niuansas  ()

Ekvadoras iš JAV gaus UH-60A/L „Black Hawk“ sraigtasparnius ir mainais Ukrainai atiduos sovietinius Mi-17.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai labai reikia sraigtasparnių ir jie naudojami labai aktyviai. Tačiau ekspertai pastebi, kad ne viskas su Ekvadoro atiduodamais sraigtasparniais yra gerai. „Tik vienas iš Ekvadoro atiduodamų Mi-17 iš tikrųjų veikia, kitus galima tik išardyti atsarginėms dalims. Bet mes kalbame apie mūsų kariams pažįstamą techniką, kuriai nereikia atskiros infrastruktūros“, – rašo „Defense Express“.

Ekvadoras neslepia, kad bent dalis tos Mi-17 galės būti tik donorais. Ukrainos ekspertai baiminasi, kad šios naujienos nevirstų tik metalo laužu.

Ekvadoras sutarė su Jungtinėmis Valstijomis, kad Ukrainai perduos daug įvairių sovietinių ginklų, o mainais gaus „Black Hawk“ sraigtasparnių, kurie šaliai reikalingi kovai su narkotikų karteliais. Šio sandorio dėka Ukrainą pasieks raketų sistemos „Grad“, oro gynybos sistemos „Osa“ ir sraigtasparniai Mi-17. Bet žinoma, kad dalis tos technikos yra netinkama naudojimui.

Kodėl JAV tiesiog Ukrainai neskiria „Black Hawk“, vietoje to, kad atiduotų juos Ekvadorui? Atsakymas yra greitis. Ukraina turi ir pilotų, ir techninio personalo sovietinėms sistemoms aptarnauti. Nors „Black Hawk“ pilotų Ukraina gali rasti, techninė infrastruktūra šiems sraigtasparniams ten gali būti neparuošta. Mi-17 galima perkelti greičiau, net jei jie bus tinkami tik jau turimų sraigtasparnių remontui, nes tiesiog nereikia mokymų.

 

„Mūsų šaliai būtų geriau gauti vakarietišką techniką. Be to, jau turime patirties valdant tuos pačius „Black Hawk“, – rašo „Defense Express“.

(5)
(0)
(5)

Komentarai ()