„10 valandų vamzdyje. Dalis išprotėjo.“ Rusų belaisvis atskleidė kaip šturmavo Avdijivką (Video)  (3)

Rusų įsibrovėliai turėjo įveikti daugiau nei 2 km 120 cm skersmens vamzdžiu. Ukrainos gynėjai sugebėjo laiku aptikti priešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšyje dėl Avdijivkos rusų okupantai surengė operaciją, siekdami prasiskverbti į Ukrainos pajėgų užnugarį. Vienas iš operacijos dalyvių papasakojo detales.

Karo belaisvis pasakoja, kad rusai sausį patyrė didelių nuostolių. Per vieną dieną žuvo 70 rusų. Sausio 6 d. jo padalinyje liko 24 žmonės. Todėl buvo sugalvotas planas kaip patekti į Ukrainos užnugarį.

Anot jo, jie pasinaudojo vandentiekio vamzdžiu. Tam reikėjo rimto inžinerinio pasiruošimo.

Visų pirma, Rusijos kariškiai įrengė įėjimą iš individualių namų priemiesčių, iš kur jie sulindo į vamzdį.

Jo grupę sudarė 50 kovotojų, kurie turėjo įveikti vamzdį. Operacija prasidėjo sausio 19 d., jiems teko nueiti 2600 metrų.

Be to, jie buvo suskirstyti į grupes, kurios turėjo skirtingus išėjimo taškus. Anot belaisvio, jo grupė išvyko paskutinė, o norint išlipti iš vamzdžio, teko kastis į paviršių.

Jis taip pat pažymėjo, kad jiems trūko oro ir vandens, kol jie buvo vamzdyje. Be to, buvo didelė drėgmė ir iki juosmens gilus vanduo, todėl kai kurie negalėjo eiti toliau, ir jie pasiliko. Kai kuriems prasidėjo haliucinacijos, isterija ir panika. Du nusišovė.

 

Iš viso vamzdyje jie išbuvo apie 10 valandų.

Pažymėtina, kad ši operacija įsibrovėliams nebuvo sėkminga, nes po išlindę iš vamdžio jie buvo apšaudyti Ukrainos gynėjų ir patyrė nuostolių.

Pirmiausia, pasak karo belaisvio, į jo grupę pradėjo šaudyti snaiperis. Ir tada vieta, kur jie slėpėsi, buvo apšaudyta sunkiuoju kulkosvaidžiu.

Galiausiai Ukrainos gynėjai pradėjo valyti teritoriją, po to visa jo grupė buvo sunaikinta, o jis pasidavė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(307)
(9)
(298)

Komentarai (3)