„Lenkija turi teisę. Iki Minsko.“ Lukašenka šokiravo visus. Skelbia, ką darys su Baltarusija  ()

„Lenkija turi teisę į vakarines Baltarusijos žemes.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 16 dieną Aleksandras Lukašenka dalyvavo visuotiniame Baltarusijos respublikinės vartotojų asociacijų sąjungos narių atstovų susirinkime, praneša BELTA. Jis kalbėjo apie diversantų sulaikymus ir opozicijos planus Vakarų Baltarusijoje.

Kalbėdamas su auditorija, Baltarusijos diktatorius pažymėjo, kad vis dažniau skiria užduotis tarnyboms ir reikalauja jų efektyvumo. Svarbiausia, pabrėžė Aleksandras Lukašenka, neleisti sau atsipalaiduoti, taip pat ir atsižvelgti į situaciją šalyje.

Lukašenka nusprendė šokiruoti susitikimo dalyvius galimo Baltarusijos padalijimo vizija. Jis pareiškė, kad Baltarusijos opozicija tremtyje neva „atiduos Lenkijai vakarų Baltarusiją“.

Lenkija turi teisę į vakarines Baltarusijos žemes. O Rusijos pralaimėjimo atveju Baltarusija vystysis Rusijos vakarinių žemių sąskaita“, – Lukašenka sakė, kad tai buvo vieno iš emigravusių Baltarusijos politikų citata.

​„Paskaitykite, mums atkirs kažką iš Smolensko, Briansko sričių, gal Pskovo sričių. O vakarų Baltarusiją reikės atiduoti Lenkijai iki Minsko, kur, kaip žinome, buvo siena. Štai dėl ko Vakaruose derasi naujoji „demokratinė valdžia“, – pridūrė diktatorius.

 

„Kovosime už savo žemes iki galo. Dar daugiau – niekam nekeliame problemų. Mes niekam nieko nesame skolingi. Nepretenduojame į Vilnių, nei į Balstogės žemes, nei į rusų ar ukrainiečių žemes. Mums užtenka to, ką istoriškai gavome. Tai mūsų baltarusių žemės“, – sakė jis.

Diktatoriaus žodžiai, žinoma, yra visiška nesąmonė, nes Lenkija nevykdo revizionizmo politikos. Baltarusijos opozicija tokių derybų neveda. Kaip pažymėjo „Naša Niva“, A.Lukašenkos remiama Putino Rusija elgiasi priešingai, bandydama įvesti naują Europos padalijimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(73)
(-55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: