„Mes skatiname šį procesą.“ Rusija grįžta į SSRS laikus. Neįtikėtina, ką paskelbė Lavrovas  (1)

Rusija grįžta į SSRS laikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia santykiuose su valstybėmis atgaivina skandalingą sovietinę praktiką. Rusijos užsienio reikalų ministerija draudžia užsienio ambasadoms ir konsulatams samdyti sau techninį personalą.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas padarė atitinkamą pareiškimą kalbėdamas Valstybės Dūmoje, praneša Dialog.UA.

Vienas iš Dūmos deputatų apkaltino „anglosaksus ir britus“, kad jie neva naudoja diplomatinių žinybų techninį personalą „specifinėms užduotims“. S. Lavrovas, reaguodamas į šį skandalingą pareiškimą, pareiškė, kad apribojimai jau labai aktyviai įvedami.

„Būtina teisiškai atimti iš užsienio šalių atstovų teisę vykdyti darbdavio funkcijas. Mes ne tik skatiname šį procesą, mes jau atitinkamai įtraukėme į šią sistemą Didžiosios Britanijos ambasadą Rusijos Federacijoje ir Didžiosios Britanijos generalinį konsulatą Jekaterinburge (...)“, – sakė S. Lavrovas.

Akivaizdu, kad ši praktika bus taikoma ir Rusijoje dirbantiems kitų valstybių diplomatiniams padaliniams. Užsienio šalių ambasados ir konsulatai galės samdyti vairuotojus, virėjus, valytojus ir santechnikus tik per Vyriausiąją diplomatinio korpuso aptarnavimo valdybą prie Rusijos užsienio reikalų ministerijos.

 

Pažymėtina, kad panašus draudimas galiojo Sovietų Sąjungos laikais. Maskva juo naudojosi masiškai infiltruodama savo šnipus ir agentus į užsienio ambasadas ir konsulatus. Tikriausiai tuo pačiu tikslu dabartinė Rusijos užsienio reikalų ministerija grįžta prie šios praktikos. 

Apskritai galima teigti, kad Rusija sparčiai grimzta į saviizoliaciją, panašią į tą, kuri buvo Šaltojo karo metais. Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, bandydamas išlaikyti valdžią iki mirties, stumia savo šalį į aštrios konfrontacijos su Vakarais būseną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(13)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: