Didžiulė grėsmė. Ukrainai smogė naujausias Rusijos ginklas. Kas žinoma (Foto)  ()

Leidinio teigimu, Ch-69 ilgą laiką buvo kūrimo stadijoje, tačiau plataus masto karas padidino Rusijos Federacijos didelio tikslumo tolimojo nuotolio ginklų poreikį, o tai greičiausiai lėmė gamybos proceso pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai panaudojo naujausias sparnuotąsias raketas Ch-69 (X-69) per pastarąją masinę raketų ataką prieš Ukrainos infrastruktūrą. Apie tai pranešė leidinys „The War Zone“.

Leidinys priminė, kad neseniai vienas Ukrainos karo tinklaraštininkas „Telegram“ kanale paskelbė raketos Ch-69 nuolaužų nuotrauką, kuri buvo numušta per masinę raketų ataką vasario 7 d. Apie trijų tokio tipo raketų panaudojimą pranešė ir šaltinis iš Ukrainos oro grėsmės stebėjimo.

Remiantis šiais pareiškimais, tą pačią dieną priešas atakuodamas Ukrainos sostinę panaudojo dar vieną naują ginklą – priešlaivinę raketą „Cirkon“.

 

Raketa Ch-69 buvo kuriama ilgą laiką, tačiau plataus masto karas padidino didelio tikslumo, ilgo nuotolio ginklų poreikį, o tai greičiausiai paspartino kūrimo ir gamybos procesą.

 

Praėjusių metų vasarį Tarptautinis strateginių studijų institutas teigė, kad Ch-69 „greičiausiai yra paskutiniame kūrimo arba gamybos etape“.

Pažymima, kad Ch-69 tikriausiai buvo sukurta specialiai Rusijos naikintuvui Su-57, tačiau gamintojo teigimu, gali būti komplektuojamos su MiG-29K, MiG-35, Su-30MK, Su-34 ir Su-35.

„Nors buvo teiginių, kad Su-57 dalyvavo karo veiksmuose per konfliktą Ukrainoje, nėra įtikinamų įrodymų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(22)
(-19)

Komentarai ()