[Žinios trumpai] Rusai pirmą kartą Ukrainoje panaudojo vieną moderniausių savo ginklų: smogė hipergarsinės raketos „Kinzhal“, pranešama kas buvo atakuota  ()

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Rusijos kariuomenė panaudojo hipergarsines Kinzhal (Dagger) komplekso raketas, kad sunaikintų požemyje pasislėpusius karius Vakarų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialus Rusijos Federacijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas tai paskelbė kovo 19 d., rašo Rusijos „Interfax“.

„Kovo 18 dieną aviacinė raketų sistema „Kinzhal“ su hipergarsinėmis aerobalistinėmis raketomis sunaikino didelį požeminį Ukrainos karių raketų ir aviacijos šaudmenų sandėlį Delyatyn kaime, Ivano Frankivsko srityje“, – sakė Konašenkovas.

Anot Rusijos žiniasklaidos, „Kinzhal“ yra lėktuvų kompleksas su didelio tikslumo hipergarsine aerobalistine raketa. Sukurtas remiantis patobulintu ilgo nuotolio naikintuvu-perėmėju MiG-31 - MiG-31K. Pasak Rusijos kariuomenės, jis gali smogti į taikinius daugiau nei 2000 km atstumu. 

 

Buvo pranešta, kad Rusijos Federacijos pietinėje karinėje apygardoje bandymus ir kovines funkcijas atlieka 10 naikintuvų perėmėjų (modifikacijos MiG-31K „Kinzhal“). 

2022 metų vasarį Rusijos naikintuvai MiG-31K su hipergarsinėmis raketomis atvyko į Siriją kariniams bandymams. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: