Kiek didelis pavojus, kad Rusija artimiausiu metu užpultų Lietuvą? Atsako Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys  ()

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys teigia, kad, nors grėsmės iš Rusijos ne tik lieka, bet ateityje tikriausiai ir stiprės, artimiausiu metu konvencinės atakos tikimybė nėra didelė, nes rusų pajėgos yra įstrigusios Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos grėsmė yra nuolatinė – ji buvo, yra ir, mano galva, išlieka, ir netgi stiprės, bet šiandien matome, kad Ukrainoje rusai įstrigo labai rimtai. Jie sukaustyti Ukrainos kare ir dabar jie generuoja pajėgas iš visų regionų, įskaitant ir mūsų aplinkinių, šalia esančios Kaliningrado srities“, – pirmadienį kartu su premjere lankydamasis Pabradės poligone žurnalistams sakė kariuomenės vadas.

Rusai, pasak jo, kare Ukrainoje prašo ir Baltarusijos pagalbos, dislokuoja vienetus iš Tolimųjų Rytų, Šiaurės.

„Tame tarpe yra labai rimtai įsivėlusi kovas ir turi nuostolių pirmoji tankų armija, kuri, pagal Rusijos planus, yra skirta grynai veikti ir atakuoti mūsų kryptyje. Taigi šiai minutei, kai vyksta karas, ta konvencinė ataka sausumos pajėgomis yra mažai tikėtina arba žemesnė nei įprastai, bet neužmirškime, kad šis karas gali pasikreipti visaip“, – akcentavo V. Rupšys.

 

Jo teigimu, reikia įvertinti ir tai, kad rusai gali paleisti raketą šalia NATO sienų.

„Mes aiškiai žinome visus pareiškimus, kuriais aš tikiu, (…) kad nei vieno centimetro NATO šalies mes neatiduosime, tai visko gali būti, bet šiai minutei tikrai tokios grėsmės, kad štai iš Kaliningrado srities atakuos, tikrai nėra“, – pridūrė generolas leitenantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Dainora Pankūnė
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()