[Žinios trumpai] Visiški idiotai: rusai susprogdino cisterną su azoto rūgštimi, bet net nepaskaičiavo vėjo krypties – nuodingi garai nuskriejo link pačių rusų (Video)  ()

Vietos gyventojai raginami neiti iš slėptuvių, o esančius namuose – uždaryti duris ir langus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-10 [Žinios trumpai] Visiški idiotai: rusai susprogdino cisterną su azoto rūgštimi, bet net nepaskaičiavo vėjo krypties – nuodingi garai nuskriejo link pačių rusų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Rubežnėjos Luhansko srityje okupantai vėl pataikė į cisterną su azoto rūgštimi, tačiau sprogimo garai pasklido Rusijos pozicijų zonoje.

Apie tai pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai.

Gaidai ragino vietos gyventojus neiti iš slėptuvių ir uždaryti duris bei langus. Jis priminė, kad azoto rūgštis pavojinga įkvėpta, prarijus, patekusi ant odos ir gleivinių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Rūgšties garai dirgina kvėpavimo takus. Nestipriai apsinuodijus yra jaučiami bronchito požymiai, lengvas bronchiolitas, galvos svaigimas, mieguistumas; sunkiai apsinuodijus – plaučių edema.

Vietiškai veikdama akis, azoto rūgštis daro didelę žalą akims – patiriama ragenos ir junginės nekrozė, dėl kurios prarandamas regėjimas.

 

 

Gaidai vėliau pridūrė, kad Luhansko srityje priešui apšaudžius pramoninę zoną ir sprogus cisternai su keturiomis tonomis azoto rūgšties garai pasklido Rusijos pozicijų zonoje.

„Grėsmės gyventojų gyvybėms nėra. Rusai nemoka kovoti – net nepaskaičiavo vėjo krypties. Debesis pasklido link jų pozicijų", – sakė Gaidai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()