[Žinios trumpai] „Nebus jokios Chersono Liaudies Respubikos“ – okupuota Ukrainos sritis iškart „prašys prisijungti prie Rusijos Federacijos“  ()

Rusijos okupuoto Chersono pareigūnai kreipsis į Kremlių, kad jis oficialiai pripažintų pietinį Ukrainos regioną Rusijos Federacijos dalimi, trečiadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos propagandinis leidinys „RIA Novosti“ remdamasis kolaboravusiu ir vadinamuoju Chersono karinės-civilinės administracijos vadovo pavaduotoju Kirilu Stremousovu.

„Chersono srityje nebus sukurta jokia Chersono Liaudies Respublika, nebus referendumų. Tai bus vienas dekretas, pagrįstas Chersono srities kreipimusi ir bus prašymas įtraukti regioną kaip visavertį Rusijos Federacijos regioną“, – tvirtino K. Stremousovas.

Balandžio pabaigoje Rusijos kariuomenė perėmė Chersono regiono kontrolę, Ukrainos vadovybę pakeisdama promaskvietiška „karine-civiline administracija“. Srityje buvo įvestas Rusijos rublis.

Kremlius nei patvirtino, nei paneigė planų aneksuoti Chersoną, o vietoj to teigė, kad sprendimas priklausys „vietos gyventojams“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas tvirtino, kad procesas bus „visiškai aiškus ir teisėtas“, ir vedė paraleles su Ukrainos Krymo pusiasaliu, kurį Rusija aneksavo 2014 metais po referendumo, kurį vėliau Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja paskelbė negaliojančiu.

Anksčiau trečiadienį vienas aukšto rango Rusijos administracijos pareigūnas aneksuotame Kryme pareiškė „neabejojantis“, kad naujai okupuotas teritorijas pietų Ukrainoje Rusija absorbuos.

 „Šiose (okupuotose Ukrainos) teritorijose formuojamos civilinės-karinės administracijos, transliuojami rusiški televizijos kanalai, mokyklose pasirodė rusiški vadovėliai ir Rusijos rublis sėkmingai įsilieja į ekonominį regiono gyvenimą“, – sakė jis.

 

Nepaisant kitų nesėkmių per beveik tris mėnesius trukusią invaziją į Ukrainą, Rusija pasiekė bent vieną iš pirmųjų savo tikslų: užgrobti sausumos tiltą, jungiantį žemyninę Rusiją su aneksuotu Krymu.

Pranešama, kad okupuotas Chersonas, taip pat Pryazovske regionas prie Azovo jūros, pradėjo prekiauti su Krymu netrukus po to, kai Rusijos pajėgos šiame rajone įkūrė maskvietiškas administracijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(11)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()