Rusija atliks keletą naujos tarpžemyninės balistinės raketos bandymų (Video)  (2)

Rusija stengiasi neatsilikti nuo JAV naujų ginklų gamybos ir bandymų srityje - dabar išplatintame pranešime teigiama, jog plėtodama ginkluotės atnaujinimo planą, toliau vykdys naujos balistinės raketos bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija šiemet surengs mažiausiai penkis bandomuosius naujos kartos tarpžemyninės balistinės raketos paleidimus. Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo generolą pulkininką Vladimirą Popovkiną, kuris sakė, kad raketos „Bulava“ turi būti nuodugniai išbandytos, nes „reikia pasiekti šios raketos patikimumą visais atžvilgiais“.

Pranešama, kad iš povandeninių laivų paleidžiama raketa „Bulava“ gali nuskrieti 10 tūkst. kilometrų ir nešti iki šešių atskirai nutaikomų branduolinių galvučių. Šis ginklas laikomas vienu iš svarbiausių Rusijos atnaujinamo branduolinio arsenalo komponentų (rusai šiais metais išsakė ganėtinai ambicingus ginkluotės atnaujinimo planus, nors kai kuriems apžvalgininkams tai sukėlė abejonių), nors dėl prieštaringų bandymų rezultatų Rusijos kariškių entuziazmas šiek tiek priblėso.

Entuziazmą ypatingai mažina nesėkmingų bandymų serijos - pernai ir užpernai bent 5 paleidimai baigėsi nesėkme. Pasak Stambule viešinčio V.Popovkino, jeigu penki pirmieji „Bulava“ bandymai bus sėkmingi, vėliau planuojama paleisti dar penkias šio tipo raketas.

Balistinė jūrų bazavimo raketa „Bulava“ bus pagrindinė Šiaurės mašinų gamykloje („Sevmašpredprijatije“) statomų 955 projekto (šifras „Borej“) naujausių strateginių raketnešių „Jurij Dolgorukij“, Aleksandr Nevskij“ ir „Vladimir Monomach“ dalis.

Juose bus po 12 kietojo kuro balistinių raketų. Taip pat numatoma, kad šia raketa bus apginkluoti patobulinti 941-ojo projekto povandeniniai laivai.

Priimti „Bulavą“ į ginkluotę planuota jau šiais, 2009 metais drauge su povandeniniu laivu „Jurij Dolgorukij“, kuris jau nuleistas į vandenį, tačiau kol kas neaišku, ar ši data nebus nukelta į priekį.

Rusijos karo laivyno admirolas Olegas Burcevas atskirai sakė „RIA Novosti“, kad šiais metais bus surengti bandomieji "Bulava" paleidimai iš povandeninio atomlaivio „Dmitrij Donskoj“.

Žemiau pateiktame reportaže matyti vienas iš pernykščių sėkmingų raketos bandymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: