Lietuvoje tai sukeltų neregėtą skandalą: skelbiama iš ko Rusija ruošiasi statyti devynaukščius  (3)

„Tai taps patogiu sprendimu“: Rusijos Federacijoje jie ketina statyti devynių aukštų pastatus iš medienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, avarinės būklės namuose gyvenantys rusai gali būti perkelti į medinius daugiaaukščius namus. Iš viso Rusijos Federacijos teritorijoje yra apie 80 000 avarinės būklės gyvenamųjų pastatų.

Rusijos Federacijos teritorijoje gali atsirasti devynių aukštų mediniai namai.

Tai pareiškė statybos ir būsto bei komunalinių paslaugų ministras Irekas Faizulinas, rašo Rusijos agentūra „Interfax“.

„Šiandien jau turime dokumentaciją apie devynaukščius objektus, kurie galbūt bus pastatyti“, – sakė Faizulinas.

Jis tvirtina, kad šiuo metu kuriama reguliavimo sistema tokiam projektui įgyvendinti. Anot jo, darbai bus baigti per 2023 m.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, vyriausybė svarsto galimybę įkurdinti avarinės būklės namų gyventojus mediniuose daugiaaukščiuose namuose. Kad paskatintų persikėlimą į tokias patalpas, valdžios institucijos gali jiems suteikti lengvatas.

Praėjusių metų rugpjūtį žiniasklaida taip pat pranešė, kad pirmasis medinis daugiabutis Rusijos Federacijoje buvo pastatytas 2014 metais Tverės srityje. 2022 metais rusai taip pat baigė statyti keturių aukštų medinius namus Volgogrado srityje.

 

Tai, kad rusus iš avarinės būklės namų reikia perkelti į medinius, konstatavo ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Daugeliui regionų, daugeliui mūsų piliečių tai gali būti tikrai patogus, efektyvus sprendimas“, – vasario 10 d. susitikime dėl medienos pramonės plėtros sakė Putinas.

Pagal registrą Rusijoje yra apie 80 000 avarinės būklės namų, kuriuose gyvena 1,4 mln. žmonių. Prasčiausia padėtis Karelijoje – čia yra beveik 4900 apleistų statinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(9)
(6)

Komentarai (3)