Košmaras! Rėžėsi 300 m ilgio laivas. JAV sugriuvo 3 km ilgio tiltas. Kraupūs vaizdai (Foto, Video, ATNAUJINTA 03 28)  ()

Tiltas Baltimorėje sugriuvo po to, kai į jį atsitrenkė krovininis laivas.


Griūties akimirka
Griūties akimirka
© Chaudhary Parvez (stop kadras) | https://twitter.com/ChaudharyParvez/status/1772538539495809075?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1772538539495809075%7Ctwgr%5E8ab31cbb619d481640df2a

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-28 Košmaras! Rėžėsi 300 m ilgio laivas. JAV sugriuvo 3 km ilgio tiltas. Kraupūs vaizdai (Foto, Video, ATNAUJINTA 03 28)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienio naktį (kovo 26 d.) Baltimorėje (JAV) sugriuvo didžiulis tiltas, praneša „Fox Baltimore“.

Krovininis laivas rėžėsi į tiltą, po smūgio tiltas visiškai sugriuvo.

Tiltas įgriuvo į Patapsco upę. Vandenyje yra automobilių ir galbūt kitų transporto priemonių.

[Vokietija+Kuponas!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausias rinkos lyderio 3D spausdintuvas, žavintis apžvalgininkus - „nuostabus! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality K1C“)
2480 2

Puiki kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

Gelbėjimo tarnybos nežino, kiek automobilių atsidūrė vandenyje. Narai vandenyje ieško išgyvenusiųjų. Oro ir vandens temperatūra žema. Pasak Baltimorės gelbėjimo tarnybos, vandenyje gali būti 20 žmonių.

 

Francis Scott Key tiltas pastatytas 1977 m. Jis driekėsi per Patapsco upę, siekė 1,6 mylios ilgį (2,6 km).

File:The Francis Scott Key Bridge (Baltimore).jpg

Tiltas iki griūties (Patorjk, CC BY-SA 4.0)

 

Socialiniuose tinkluose pasidalintuose vaizdo įrašuose matyti, kaip kartu su tiltu į jūrą krenta automobiliai.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip prieš susidūrimą krovininiame laive du kartus dingsta elektros tiekimas, iš kamino kyla juodi dūmai. Nevaldomas laivas atsitrenkė tiesiai į tiltą laikančią atramą.

 

Į tiltą atsitrenkęs laivas – su Singapūro vėliava plaukiojantis 300 metrų ilgio ir 48 metrų pločio krovininis laivas Dali, plaukęs iš Baltimorės į Šri Lanką.

Laivybos bendrovė „Synergy Marine Group“ teigia, kad laivo įgula per susidūrimą nenukentėjo.

 

Naujuose vaizduose iš įvykio vietos matyti tilto nuolaužos, gulinčios ant laivo denio. Pranešimuose teigiama, kad kai kurie laivo konteineriai nestabilūs, o tai apsunkina gelbėjimo darbus.

ATNAUJINTA 03 27

Šeši darbuotojai, dirbę ant Francis Scott Key tilto Baltimorės uostamiestyje, kai į jį atsitrenkė konteinerinis laivas, dingo ir, kaip manoma, žuvo. Tai trečiadienį, kovo 27 d., pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

 

JAV pakrančių apsaugos ir policijos pareigūnai sustabdė paieškos ir gelbėjimo operaciją praėjus 18 valandų po nelaimės. Sumažėjęs matomumas ir klastingos srovės apsunkina narų darbą naktį. Paieškos žadėta atnaujinti auštant. Tačiau gelbėtojai neturi vilties rasti dingusiųjų gyvų dėl šalto vandens ir nuo susidūrimo prabėgusio laiko.

„Mes netikime, kad ką nors iš jų rasime gyvą“, – sakė Merilando pakrančių apsaugos kontradmirolas Shannonas Gilreathas.

Tuo pat metu policijos pulkininkas Rolandas Butleris tikisi, kad narams pavyks rasti darbuotojų kūnus. Policija išsiaiškino, kad du dingę vyrai yra Gvatemalos piliečiai.

Pareigūnų teigimu, jo griūties metu ant tilto buvo aštuoni žmonės. Jie taisė kelio dangoje esančias duobes. Du vyrai buvo išgelbėti. Vienas buvo paguldytas į ligoninę, bet vėliau išrašytas.

Į tiltą įsirėžusio konteinerių laivo Dali įgula nenukentėjo. Visi 22 įgulos nariai yra Indijos piliečiai. Laivas turėjo plaukti į Šri Lanką.

Nelaimės signalas

 

Antradienį apie vidurnaktį laivas akimirksniu prarado galią, dėl to tapo nevaldomas. Tikėdamasis susidūrimo su tiltu, laivas išsiuntė nelaimės signalą, perspėdamas apie gresiančią katastrofą. Kaip paskutinė pastanga sustabdyti laivo judėjimą į priekį buvo išmesti inkarai.

Merilando gubernatorius Wesas Moore'as sakė, kad nelaimės signalas buvo labai svarbus, nes jis padėjo pareigūnams sustabdyti transporto priemonių judėjimą ant tilto. Kai laivas atsitrenkė į tiltą, į Patapsco upę įkrito kelios transporto priemonės, kuriose buvo iki 20 žmonių.

ATNAUJINTA 03 28

Antradienį, kovo 26 d., krovininis laivas atsitrenkė į Francis Scott Key tiltą ir jis sugriuvo. Smūgio metu ant tilto buvo 8 darbuotojai. Visi įkrito į vandenį, bet tik du iš aštuonių buvo išgelbėti. 

Dabar iš vandens ištraukti dviejų aukų kūnai. Juos narai rado nuskendusiame sunkvežimyje. Kitų keturių paieškos tęsiasi. Manoma, kad jie žuvę. 

Visi darbininkai buvo emigrantai iš Meksikos ir Centrinės Amerikos. Nelaimės metu ant tilto jie taisė kelio duobes.

Policija pranešė, kad narai nebegali saugiai nardyti dėl upėje esančių betono ir kitų nuolaužų. Paieškoje dabar naudojamas sonaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(19)
(-13)

Komentarai ()