„Vienintelė tokia Baltijos šalyse.“ Įspūdinga gamykla Alytuje  ()

Įmonė išlaikė metinių pajamų lygį, nors paklausa statybų rinkoje krito penktadaliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stiklo paketų gamintoja „Glass LT”, įsikūrusi Alytuje, į naują gamybos liniją investuoja 3 mln. Eur – tai leis išplėsti gaminių asortimentą ir apdoroti iki 2,6 mln. kv. m stiklo. Nepaisant sumažėjusios paklausos statybų rinkoje, pernai gamybos apimtys siekė 2,08 mln. kv. m apdoroto stiklo – tai šiek tiek daugiau nei 2022 m. (2,05 mln. kv. m), o šiais metais planuojamas iki 7 proc. augimas. Audituotais duomenimis, 2023 m. įmonės pajamos išliko panašios kaip 2022 m. ir pasiekė 35,6 mln. Eur. 

Su investicija į naują gamybos liniją „Glass LT“ baigia visų turimų stiklo paketų gamybos linijų naujinimo etapą, teigia įmonės vadovas Giedrius Jackūnas.

„Naujausia įsigyta linija yra išskirtinė savo techniniais parametrais ir vienintelė tokia Baltijos šalyse. Ji galės gaminti  stiklo paketus, kurių matmenys iki 5,5 m ilgio, 3,2 m aukščio ir net 10 cm storio, –  pasakoja G. Jackūnas. – Pagaminto stiklo paketo svoris galės būti iki 1,75 tonos. Automatiniu būdu linija galės gaminti trijų kamerų paketus su polisulfidu, silikonu, pripildyti juos argonu arba kriptonu. Ši linija sukomplektuota su automatinį bukinimą turinčia diskinio šlifavimo funkcija. Toks įrenginys Baltijos šalyse yra vienintelis.“

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4966

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pradėjus veikti naujai gamybos linijai „Glass LT“ metiniai gamybos pajėgumai sieks iki 2,6 mln. kv. m apdirbto stiklo.

Pozityviai vertina išlaikytas pajamas sumažėjus paklausai statybų rinkoje

G. Jackūno teigimu, praėję metai statybų rinkai ir stiklo paketų gamintojams buvo kupini iššūkių: daugelį Europos šalių slegia sunki makroekonominė situacija, dėl išaugusių palūkanų pabrango statybos ir skolinimasis, investicijas stabdo sudėtinga geopolitinė situacija.

„Iki penktadalio smukus stiklo paketų paklausai daliai gamintojų teko mažinti gamybą, todėl „Glass LT“ gamybos apimčių išlaikymą vertiname pozityviai, – komentuoja įmonės vadovas. – Geru pasiekimu laikome ir tai, kad mums pavyko išlaikyti pajamų lygį praktiškai tokį patį, kaip ir prieš metus.“

 

Audituotais duomenimis, 2023 m. „Glass LT“ pajamos pasiekė 35,6 mln. Eur – tai 99 proc. prieš metus buvusių pajamų, kai jos siekė 35,9 mln. Eur. Labiausiai ekonominė situacija rinkoje kirto per gamyklos pelną – pernai jis pasiekė 0,44 mln. Eur, kai 2022 m. šis rodiklis buvo 1,1 mln. Eur.  

„Šių metų perspektyvas vertiname santūriai – kol kas situacija pasaulyje ir ekonomikoje išlieka įtempta. Gamybos apimčių augimą planuojame nuosaikiai, iki 7 proc., o pajamas sieksime išlaikyti panašiame kaip šiemet lygyje. Mūsų prognozės paremtos dabartiniais užsakovų planais ir pirmųjų dviejų mėnesių rezultatais“, – ateities planus pristato „Glass LT“ vadovas. 

 

Didžiąją dalį pagamintos produkcijos (apie 70 proc.) įmonė tiesiogiai ir netiesiogiai eksportuoja į Baltijos šalis, Lenkiją, Skandinaviją.

Didina tvariai gamybai reikalingus žaliosios energijos pajėgumus

Siekdama plėtoti verslą tvariai, „Glass LT“ pernai pasirašė naują rangos sutartį ir prie turimos 500 kW saulės elektrinės pradėjo dar vienos 500 kW saulės elektrinės statybas. Įmonė taip pat išsinuomojo 1000 kW nutolusios saulės elektrinės pajėgumus.

„Įgyvendinę šį plėtros etapą turėsime 2000 kW saulės elektrinės pajėgumus – jų su kaupu pakaks patenkinti „Glass LT“ poreikius“, – aiškina G. Jackūnas.

Šiuo metu įmonėje dirba beveik 250 darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()