Didžiausias Europoje. 5000 darbuotojų. Vilniuje prasidės didžiulės statybos  ()

Sostinės Naujamiestyje siuvimo fabriko vietoje įsikursiantis didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis „Tech Zity Vilnius“ gavo Vilniaus miesto savivaldybės leidimą pradėti pirmojo etapo statybos darbus. Šis leidimas žymi svarbų žingsnį projekte, kuris keis Vilniaus Naujamiesčio veidą ir pritrauks 5000 darbuotojų į Panerių gatvę.



© Pranešimo autorių nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Matome, kad projektas sulaukia didelio rinkos susidomėjimo tiek biurų nuomos, tiek nekilnojamojo turto vystymo atžvilgiu. Tai, kad iki statybų leidimo esame išnuomavę didesnę dalį pirmojo etapo patalpų, vertinu kaip augančią paklausą panašaus tipo biurams. Savivaldybė taip pat atidžiai seka mūsų projektą, laukdama teigiamų pokyčių Naujamiesčio teritorijoje, kas prisidės prie didesnio gyvybingumo šioje miesto dalyje“, – sako „Tech Zity“ vadovas Darius Žakaitis.

Statybos darbai prasidės balandžio mėnesį, o jų pirmasis etapas apims vieno buvusios „Lelijos“ siuvyklos pastato – L formos korpuso – rekonstrukciją, kuri truks iki 12 mėnesių. Projekto pirmąjį etapą iš viso sudarys dviejų pastatų – minėto L formos korpuso ir siuvyklos seniausios dalies – H formos korpuso, projektuoto dar tarpukariu – rekonstrukcija. H korpuso rekonstrukcijai statybų leidimą planuojama gauti gegužės mėnesį.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5346 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

„Tech Zity“ vykdė derybos su aštuoniais, vėliau penkiais potencialiais statybos darbų rangovais – jos jau finišo tiesiojoje, ir netrukus bus paskelbtas pasirinktas partneris. Pirmojo etapo, truksiančio 12-14 mėnesių, rekonstrukcijos ir statybos darbų sąmata viršys 20 mln. eurų, o jo metu bus sukurta 15,5 tūkst. kv. m ploto. Čia įsikurs biurai, bendradarbystės ir edukacijos erdvės, konferencijų centras, 7-8 restoranai ir kavinės. 

 

Dar lapkritį buvo paskelbti „Tech Zity Vilnius“ nuomininkai: technologijų bendrovės, žinomi Lietuvos ir tarptautiniai startuoliai, tokie kaip „Omnisend“, „HeavyFinance“, „Turing College“, „Pepi Play“.

„Renkame tokią pas mus įsikursiančių partnerių komandą, kuri prisidėtų prie Vilniaus, kaip technologijų ir inovacijų centro, stiprinimo ir kartu augintų startuolių ekosistemą“, – teigia D. Žakaitis.

Pirmąjį „Tech Zity Vilnius“ rekonstrukcijos etapą projektuoja dvi architektų komandos: L korpuso architektai – „Do Architects“, H korpusą kuria „A2SM Architects“.

 

„Tech Zity Vilnius“ – būsimas didžiausias Europoje technologijų ir kūrybinių industrijų miestelis, kuriamas Naujamiestyje, buvusio „Lelijos“ siuvimo fabriko pastatų komplekse. Pirmojo etapo metu duris atvers apie trečdalis viso planuojamo komplekso – 15,5 tūkst. kv. m iš numatytų 55 tūkst. kv. m.

„Tech Zity“ valdo keturias startuolių, technologinių ir kūrybinių industrijų lokacijas Vilniuje – „Tech Park“, „Tech Arts“, „Tech Loft“ ir būsimą „Tech Zity Vilnius“. Įmonei taip pat priklauso darbostogų projektas Druskininkuose „Tech Spa“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()