„Man verda kraujas. Kažkoks statybinis falas!“ Aukščiausias daugiabutis Lenkijoje sukėlė aršias reakcijas (Foto, Video)  ()

Šie elementai kelia daugiausiai ginčų tarp komplekso dizainą komentuojančių internautų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus aukščiausias gyvenamasis pastatas Lenkijoje, pralenksiantis „Zlota 44“ Varšuvoje ir „Sky Tower“ Vroclave. Statybose dalyvavo aukščiausias Europoje kranas, o netrukus sraigtasparniu bus sumontuota dar viena smailės dalis. Žešuve esančio „Olšynkų parko“ dangoraižio statybos eina į pabaigą ir kelia daug emocijų, ne visada teigiamų.

Pagal projekto duomenis, šalia Žešuvo turgaus aikštės esantis „Olšynkų parko“ dangoraižis turi siekti 220,67 metro aukštį su smaile (160 metrų be jos), o tai reiškia 41 aukštą. Žešuvo gyventojai su susidomėjimu stebi statybų procesą, kuris netrukus bus baigtas.

[EU+Kuponai] Tik nuo 5,82€! Iki 500 metrų šviečiantys galingi žibintuvėliai, jump starteriai, endoskopai, pompos, trimeriai ir kėdės (Video)
2789 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

2) 1280W trimeris, su baterija, įkrovikliu ir peiliais

3) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

4) „NEWTRAL Pro“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

5) „BIKIGHT X501“ - dvigubų šviestukų žibintuvėlis, šviečia iki 500 metrų

6) Puikios kainos endoskopas (5 metrų)

Išsamiau

Be butų čia bus įrengtos erdvės biurams, prekybai, paslaugoms ir poilsiui (taip pat ir viešai prieinamas baseinas). Požeminėje dalyje yra daugiaaukštis garažas. Tai iš tikrųjų yra du pastatai – aukštesniajame bokšte yra 41 aukštas, o žemesniame – 18. Čia bus apie 300 butų, o didžiausi – iki 300 kvadratinių metrų ploto.

Statytojas ant pastato planuoja įrengti stiklinę apžvalgos aikštelę, kuri leis pasigrožėti miestu iš paukščio skrydžio. Į viršų bus galima patekti stikliniu išoriniu liftu. Čia veiks restoranas.

Įdomu tai, kad aukščiausio bokšto forma iš kiekvienos pusės atrodo skirtingai. Centrinė dalis pasižymi išgaubimu, kurį išryškina sidabro spalvos apdaila. Tas pats sprendimas mažesniu mastu naudojamas apatinėje dalyje. Panašu, kad būtent šie elementai kelia daugiausiai ginčų tarp komplekso dizainą komentuojančių internautų.

 

„Miesto kraštovaizdį gadina statybinis falas. Dar vienas miestas su sugadintu kraštovaizdžiu“, – komentavo vienas nepatenkintas interneto vartotojas.

„Jis kreivas ir negražus... man verda kraujas, nes jis ne tik negražus, bet ir pastatytas ten, kur turėtų būti medžiai, veja ir Žešuvo gyventojų poilsio vieta“, – komentavo kitas lenkas.

 

Iki šiol pagrindinis objektas Žešuve, sulaukęs estetiškai abejotinos šlovės visoje Lenkijoje, buvo garsusis Revoliucijos akto paminklas, 1974 metais pastatytas centriniame miesto taške. Jo neįprasta forma buvo plačiai išjuokta dėl labai anatomiškų ir neelegantiškų asociacijų.

Ar naujasis dangoraižis užims paminklo vietą dažniausiai pašiepiamų pastatų kataloge? Laikas pasakys. Gali būti, kad po kelerių ar keliolikos metų šių ginčų niekas neprisimins, o „Olšynkų parkas“ taps miesto kraštovaizdžio dalimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()