Didžiausią posvyrį turintis pastatas bus pasviręs 18 laipsnių  (14)

Tai - "Capital Gate", 160 metrų aukščio bokštas, kurio posvyrio kampas sudaro 18 laipsnių, t.y. 14 laipsnių daugiau nei įžymiojo Pizos bokšto. Priešingai nei daugelis kitų įspūdingų, bet neįgyvendintų projektų, šio statybos darbai jau yra įpusėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis posvyrio (tiesa, dirbtinio) rekordininkas stovės Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai). Tokią neįprastą konstrukciją savo vietoje išlaikys plieninis egzoskeletas ir 490 polių, kurių kiekvienas į žemę įgręžtas po 30 metrų.

Tarptautinės architektų kompanijos RMJM suprojektuotas pastatas turi centrinę karkaso "šerdį", kuri yra palinkusi priešinga struktūros posvyriui kryptimi ir augant pastatui yra po truputį tiesiama. Ji sumontuota ant daugiau kaip 2 metrų storio gelžbetonio pagrindo. Pastatą projektuojant taip pat įvertintas galimas vėjo ir seisminis poveikis. 17 ir 18 aukštai (80 metrų nuo žemės paviršiaus) sujungti į bendrą erdvę (atriumą). Čia bus įrengta arbatai gerti skirta poilsio salė ir plaukiojimo baseinas. Iš viso pastate bus 35 aukštai. "Capital Gate" įsikurs pirmasis Abu Dabyje prabangus 5 žvaigždučių "Hyatt" viešbutis, turėsiantis 200 kambarių.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: