„Tai labai geras indikatorius.“ Rusijoje smarkiai auga tik vienas verslas. Ir tai „džiuginančios naujienos“  ()

Alkoholinių gėrimų pardavimas Rusijoje 2023 metais išaugo 4,3 proc.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stipriųjų alkoholinių gėrimų pardavimas vienam gyventojui per metus išaugo iki 7,2 litro ir pasiekė maksimumą per pastaruosius septynerius metus, nurodo TASS audito ir konsultacijų tinklo „FinExpertiza“ analitinės tarnybos tyrimas.

„Stipriojo alkoholio pardavimas parduotuvėse ir maitinimo įstaigose, lyginant su praėjusiais metais, išaugo 3,6% fizine išraiška – nuo ​​7 iki 7,2 litro vienam gyventojui per metus. Tai didžiausias metinis suvartojimas vienam asmeniui nuo 2017 m., tai yra per septynerius metus“, – teigiama tyrime.

Stiprus alkoholis buvo degtinė, konjakas, likeriai, putojantys vynai ir kiti gėrimai, kuriuose alkoholio kiekis viršija 25 proc. Duomenys apie mažmeninės prekybos alkoholiu apimtis buvo lyginami su nagrinėjamų laikotarpių vidutiniu metiniu gyventojų skaičiumi.

[Vokietija+Kuponas] Net 830€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TALLPOWER V2400“)
6353 2 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

LiFePo4, 2160Wh, 2400W, UPS, 13 jungčių ir kt.

Išsamiau

Populiariausiu stipriuoju alkoholiniu gėrimu tarp rusų tapo degtinė, jos suvartojimas šiek tiek sumažėjo – 0,2%, iki 5,3 litro vienam žmogui, konjako pardavimas išaugo 10%, iki 1 litro vienam žmogui. Alus išlieka populiariausiu alkoholio turinčiu gėrimu, šio produkto parduodama 3,5 karto daugiau nei visų kitų alkoholio rūšių. Alaus pardavimai taip pat pasiekė aukščiausią lygį per septynerius metus.

Daugiausia stipraus alkoholio išgeriama šiauriniuose ir Tolimųjų Rytų regionuose. Vyno produktai geriausiai parduodami Šiaurės Vakarų federalinėje apygardoje. Vyno suvartojimo lyderis yra Sankt Peterburgas, kur vienam gyventojui per metus parduota 11 litrų, tai yra beveik dvigubai daugiau nei šalies vidurkis.

 

„Tradiciškai daugiausia stipraus alkoholio suvartojama atšiauraus klimato regionuose, o Kaukazo respublikose alkoholio išgeriama minimaliai. Tačiau verta atsižvelgti, kad vis dar yra šešėlinė alkoholio rinka, kuri oficialioje pardavimų statistikoje nenurodoma“, – sakė „FinExpertiza“ direktorių tarybos narys Agvanas Mikaelianas.

Rosalkogoltabakcontrol“ duomenimis, alkoholinių gėrimų pardavimas Rusijoje 2023 metais išaugo 4,3 proc. Neskaitant alaus, sidro ir midaus, rusai tokių produktų parduotuvėse nupirko 229,5 mln. decilitrų (2,3 mlrd. litrų), tai yra 4,1% daugiau nei rekordiniais 2022-aisiais.

„Rosstat“ duomenimis, nuo 2022-ųjų Rusijoje žmonių, kuriems diagnozuota priklausomybė nuo alkoholio, pradėjo daugėti. Iš viso tokių pacientų nustatyta 54,2 tūkst. Iš jų 12,9 tūkst. žmonių serga alkoholine psichoze (ją lydi haliucinacijos, miego sutrikimai ir kiti simptomai).

 

Tuo tarpu pernai rudenį Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Michailas Muraško paskelbė pergalę prieš „alkoholio šėlsmą“ Rusijoje. Pasak jo, „didelės valdžios pastangos“ lėmė „sveikos gyvensenos ir socialinės sėkmės madą“. Kartu ministras pripažino, kad beveik kas ketvirtas pacientas Rusijos ligoninėse turi sveikatos problemų, susijusių su alkoholinių gėrimų vartojimu, o Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2022 metais Rusijoje ištirtų nusikaltimų 24,4 proc. įvykdyti dėl jų įtakos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: