Perversmas. Baltarusijoje bręsta rimti reikalai  ()

Baltarusijos disidentų grupės lyderis sakė, kad pergalė prieš Rusiją Ukrainoje yra svarbi Minsko režimo susilpninimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė baltarusių disidentų teigia planuojantys perversmą prieš neteisėtą Baltarusijos Respublikos prezidentą Aleksandrą Lukašenką. Planuojama, kad šis perversmas įvyks „tinkamu laiku“.

Apie tai rašo „Politico“.

Baltarusijos partizanų pasipriešinimo grupė BYPOL, veikianti iš Lenkijos, rengia karininkus ir aktyviai sabotuoja Kremlių kare prieš Ukrainą. Be to, rengiamas perversmas prieš Minsko režimą, viešai pareiškė vienas baltarusių veikėjas.

„Sukūrėme planą ir jį įgyvendinsime tinkamu laiku“, – Belgijos leidiniui VRT sakė buvęs Baltarusijos karininkas ir buvęs specialiųjų tarnybų darbuotojas Aleksandras Azarovas.

[EU+Kuponai] „Spring Sale 2024“ išpardavimas! JAV specialistų rekomenduojamos ergonominės kėdės, žaidimų monitoriai, projektoriai, energijos stotelės ir kt. (Video)
6525 3

„Spring Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „NEWTRAL MagicH-BP“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „KTC M27T20“ - 27 colių, Mini-LED, 2K, 165Hz žaidimų monitorius

3) „Ultimea Apollo P40“ - „geriausias vaizdo projektorius, kokį tik esu testavęs!“

4) „TALLPOWER V2400“ - 2160Wh, 2400W, portabili energijos stotelė

Išsamiau

Azarovas pažymėjo, kad norint susilpninti Lukašenkos režimą, būtina užtikrinti Rusijos prezidento Vladimiro Putino pralaimėjimą Ukrainoje.

„Be Putino nėra Lukašenkos. Jei Ukraina gali pradėti sėkmingą puolimą, Putinas nebeturės laiko Baltarusijai“, – mano buvęs karininkas.

Azarovas tvirtina, kad Baltarusijos grupuotė vykdė sabotažą prieš Rusiją, siekdama padėti Ukrainai kare: atakavo lėktuvus, apgadino geležinkelius ir mokė baltarusių savanorius, kovojančius kartu su Ukrainos kariais.

Pernai vasarį grupuotė prisiėmė atsakomybę už bepiločio orlaivio ataką, smarkiai apgadinusią Rusijos karinį lėktuvą A-50 netoli Minsko.

 

Azarovas taip pat sakė, kad atsistatydino iš savo pareigų po to, kai pamatė sukčiavimą 2020 m. Baltarusijos prezidento rinkimuose ir griežtą protestų slopinimą. Jis pabėgo į Ukrainą, o paskui į Lenkiją, iš kur vadovauja BYPOL.

Vasario 15 d. Baltarusijoje Azarovas kartu su kitais penkiais buvusiais teisėsaugos pareigūnais už akių buvo nuteisti už „socialinės nesantaikos kurstymą, sąmokslą žiauriai užgrobti valdžią ir sukurti ekstremistinę grupuotę“. Buvusiam pareigūnui skirta griežčiausia bausmė – 25 metai kalėjimo ir maždaug 123 500 JAV dolerių bauda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()