„Tai FSB agentai.“ Slaptos tarnybos demaskavo rusų bažnyčią. „Milžiniški pinigai iš Kremliaus“  ()

Ši bažnyčia neatitinka „demokratijos kriterijų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos agentūra, teikianti dotacijas tikėjimo institucijoms, ketvirtadienį paskelbė mažinanti paramą Rusijos stačiatikių bažnyčiai, Švedijos saugumo tarnybai perspėjus, kad bažnyčia naudojama žvalgybos veiklai.

Švedijos tikėjimo bendruomenių paramos agentūra savo pareiškime nurodė, jog ši bažnyčia neatitinka „demokratijos kriterijų“.

Jame teigiama, kad Švedijos saugumo tarnyba (Sapo) nustatė, kad Rusijos valstybė Bažnyčia naudojasi „kaip platforma žvalgybos informacijai rinkti ir kitai saugumui pavojingai veiklai“.

[Vokietija] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastika, ką sugeba šie „Xiaomi“ elektriniai šildytuvai - standartiniai neprilygsta nė iš tolo („Smartmi GR-H Graphene“)
16933 5

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Iš Švedijos saugumo tarnybos pastabų, atrodo, kad religinės bendruomenės atstovai palaikė ryšius su žmonėmis, kurie dirba Rusijos saugumo ir žvalgybos tarnyboms“, – sakoma agentūros pranešime.

Jame priduriama, kad Bažnyčia gavo didelį Rusijos valstybės finansavimą, o atstovai elgėsi taip, lyg skatintų „remti Rusijos invaziją į Ukrainą“.

 

Agentūra taip pat pažymėjo, jog Rusijos bažnyčia neigė jai pateiktus kaltinimus.

Maskvos patriarchatas jau buvo tarp mažesnių dotacijų tikėjimo institucijoms gavėjų, o 2022 metais Bažnyčia iš Švedijos valstybės gavo kiek mažiau nei 200 000 kronų (19 300 eurų).

Praėjusią savaitę paskelbtame metiniame vertinime „Sapo“ nurodė Rusiją kaip vieną pagrindinių grėsmių Švedijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(4)
(93)

Komentarai ()