[ŽT] Advokatų medžioklė Baltarusijoje. Žmogaus teisių gynėjai skambina pavojaus varpais  ()

Trečiadienį Baltarusijoje įvyko didelis advokatų sulaikymas, praneša žmogaus teisių centras „Viasna“. Sulaikyta bent 12 asmenų ir neaišku, kodėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių centras „Viasna“ praneša, kad dauguma sulaikytų advokatų buvo paleisti, tačiau mažiausiai du asmenys tebėra suimti. Neaišku, dėl kokių priežasčių šie sulaikymai vykdomi. Atrodo, kad Lukašenka tiesiog suorganizavo reidą prieš advokatus.

Ir tai vyksta ne pirmą kartą. „Per pastaruosius trejus su puse metų šimtai teisininkų patyrė politiškai motyvuotas represijas. Vieniems buvo pareikšti kaltinimai baudžiamosiose ir administracinėse bylose, iš kitų atimtos licencijos“, – rašoma „Viasna“ pranešime.

[Pasaulinė premjera!] Iš EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X5“, „Mecpow X5 Pro“)
3615 1

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-03-31

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X5“ ir „Mecpow X5 Pro“ modeliai, įvairūs rinkiniai

Išsamiau

Kas vyksta? Na, Lukašenkos režimas yra paprastas ir trapus, todėl atsakymas yra kone akivaizdus – bent dalis tų advokatų gynė opozicijos žmones. Lukašenkos režimas nori, kad stiprinant represijas prieš opoziciją nebūtų teisininkų, kurie išdrįstų ginti Lukašenkos priešininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: