„Tai prasidės kovo 11 d. Lietuvoje.“ Siunčiama galinga žinutė Rusijai  (4)

Šalyje vis dar yra žmonių, kurie nesiėmė jokių veiksmų dėl artėjančių apribojimų ir toliau keliauja kaip anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobiliai rusiškais valstybiniais numeriais iš Lietuvos turi išvažiuoti iki kovo 11 d., priešingu atveju jie bus konfiskuoti, perspėjo respublikos muitinė.

Muitinė rekomendavo perregistruoti transporto priemones Lietuvoje arba išvykti iš ES.

Nuo kovo 11 dienos automobilių rusiškais numeriais savininkai bus patraukti atsakomybėn pagal Lietuvos administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnį, numatantį baudą ir automobilio konfiskavimą.

Priemonė bus taikoma ne tik rusams, bet ir visiems ES piliečiams. Tačiau tai neturės įtakos tiems, kurie vyksta tranzitu per Kaliningradą ir pateiks reikalingus dokumentus. Jų automobiliai Lietuvoje galės išbūti 24 valandas. Tačiau tranzito metu transporto priemonėje turi būti savininkas, kitaip automobilis nebus įleistas į šalį.

[EU+Kuponai] „Spring Sale 2024“ išpardavimas! JAV specialistų rekomenduojamos ergonominės kėdės, žaidimų monitoriai, projektoriai, energijos stotelės ir kt. (Video)
6522 3

„Spring Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „NEWTRAL MagicH-BP“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „KTC M27T20“ - 27 colių, Mini-LED, 2K, 165Hz žaidimų monitorius

3) „Ultimea Apollo P40“ - „geriausias vaizdo projektorius, kokį tik esu testavęs!“

4) „TALLPOWER V2400“ - 2160Wh, 2400W, portabili energijos stotelė

Išsamiau

Nuo vasario 14 dienos Latvijoje uždrausta važiuoti automobiliais su rusiškais numeriais. Pažeidimo atveju transporto priemonė bus konfiskuota ir perduota Ukrainai kaip parama kovoje su valstybe agresore, nurodė Respublikos susisiekimo ministerija. Savininkas taip pat turės sumokėti baudą nuo 750 iki 2000 eurų.

 

Automobiliai rusiškais numeriais į Latvijos teritoriją galės įvažiuoti tik važiuodami tranzitu. Tačiau toks leidimas bus išduotas tik vieną kartą. Norėdami tai padaryti, turite iš anksto informuoti institucijas elektroniniu būdu, pateikiant informaciją apie transporto priemonę ir kitą informaciją. Tranzito laikas yra ribotas: vairuotojas turi tai padaryti per 24 valandas.

Be Latvijos ir Lietuvos, automobiliams su rusiškais numeriais buvo uždrausta įvažiuoti ir į dar tris ES šalis, su kuriomis Rusijos Federacija turi sausumos sieną: Estiją, Suomiją ir Lenkiją. Vėliau prie jų prisijungė Norvegija, kuri nėra ES narė, bet dalyvauja Šengeno susitarime, taip pat Vokietija ir Bulgarija.

 

Sprendimas įvesti apribojimus priimtas atsižvelgiant į Europos Komisijos rekomendacijas dėl sankcijų, įvestų dėl karo Ukrainoje, laikymosi. Visų pirma Briuselis įvažiavimą į ES su Rusijoje registruotais automobiliais prilygino „nelegaliam importui“, neatsižvelgiant į tai, ar transporto priemonė naudojama asmeniniais, ar komerciniais tikslais.

Europos Komisija pažymėjo, kad rekomendacijos nėra teisiškai privalomos ir kiekviena ES šalis turi teisę pati nuspręsti, kaip įgyvendinti apribojimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(230)
(36)
(194)

Komentarai (4)