„Didysis tvanas kilo dėl netradicinių vertybių.“ Ko nuo šiol mokys universitetuose  ()

Aiškins asmens psichologinių negalavimų priežastis pasirinkdami teisingas vertybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal Rusijos švietimo ir mokslo ministerijos „dvasinio saugumo“ mokymo kurso programą Rusijoje bus pradėti rengti psichologai dirbti su netradicinėmis klientų vertybėmis.

Programa skirta bakalauro ir magistrantūros studentams ir trunka 72 akademines valandas. Kursų autoriai – Religinės orientacijos psichologijos ir psichoterapijos instituto vadovas, Sovietų Sąjungos didvyris Valerijus Burkovas (vienuolis Kiprijonas) ir tos pačios įstaigos direktorė Anna Gladkova.

Vienas iš skyrių skirtas netradicinėms dvasinėms ir moralinėms vertybėms pasaulio istorijoje. Neigiami pavyzdžiai – tvanas, Sodoma ir Gomora, degradacija Vakaruose ir šiuolaikinėje Ukrainoje, o kaip teigiamą pavyzdį autoriai siūlo krikščionybės priėmimą.

[Vokietija] „Palaiko iki 4K. Už tokią kainą žiauriai geras vaizdo projektorius! Puikus modelis visiems“ (Video, „Wanbo TT“)
3253

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Temoje „dvasinės grėsmės“, tarp kurių yra aiškiaregiai, būrėjai, astrologai ir okultistai, autoriai taip pat atkreipia dėmesį į „dvasinius ir psichinius karus“, kuriuos kariauja nedraugiškos šalys prieš Rusiją, propaguodamos svetimas vertybes, pirmiausia religines. „To pavyzdys yra Ukraina“, – pažymima dokumente.

Autoriai paaiškina, kad beveik pusė psichologijos absolventų „laikosi vertybių, kurios prieštarauja tradicinėms Rusijos dvasinėms ir moralinėms šeimos vertybėms“. Tokių specialistų paslaugų teikimas kelia pavojų, ypač karo Ukrainoje dalyviams ir jų šeimoms.

 

Tradicinės Rusijos vertybės apima tarnystę tėvynei, kolektyvizmą, patriotizmą, gyvybės saugojimą ir žmogaus teises, taip pat humanizmą, gailestingumą ir teisingumą. Programa siekiama, kad būsimieji psichologai gebėtų įrodyti šeimos ir santuokos vertę ir svarbą, perteikti tėvynės gynimo sampratos reikšmę žmogui, paaiškinti asmens psichologinių negalavimų priežastis pasirinkdami teisingas vertybes.

Valstybinio Rusijos viešosios nuomonės tyrimų centro gruodžio mėnesio tyrimo duomenimis, kas trečias rusas nori gyventi pagal laikmečio dvasią, net jei tai prieštarauja valstybės skelbiamoms „tradicinėms vertybėms“.

 

Be to, 2020 m., prieš dvejus metus iki to laiko, kai prezidentas Vladimiras Putinas įteisino „tradicinių vertybių“ sąrašą teisės aktuose, 45% tyrimo dalyvių sutiko su šiuo teiginiu. Dabar prieš tai yra daugiau nei pusė apklaustųjų – 54 proc.

Priešingą teiginį - apie tradicinio gyvenimo būdo laikymąsi, net jei jis prieštarauja tikrovei - palaiko 65% respondentų. Ketvirtadalis respondentų su šiuo teiginiu nesutinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()