Kuo toliau, tuo gražiau. „Visus ambasadorius išsiųsti iš Rusijos.“ Kas vyksta  ()

Dmitrijus Medvedevas pasiuto. Siūlo visus ES ambasadorius išsiųsti iš Rusijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-05 Kuo toliau, tuo gražiau. „Visus ambasadorius išsiųsti iš Rusijos.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo toliau, tuo gražiau. Medvedevas paragino Vakarų šalių ambasadorius išsiųsti iš Rusijos.

„ES ambasadoriams atsisakius susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, diplomatinių santykių lygis turėtų būti sumažintas“, – anglų kalba socialiniame tinkle „X“ rašė Rusijos Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

„ES ambasadoriai Rusijoje atsisakė susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru. Tariamai Briuselio patarimu. Tai prieštarauja pačiai diplomatinių atstovybių egzistavimo ir ambasadorių paskyrimo idėjai. Tiesą sakant, visi šie ambasadoriai turėtų būti išsiųsti iš Rusijos, o diplomatinių santykių su Europos Sąjungos šalimis lygis turėtų būti sumažintas“, – RBC cituoja Medvedevą.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11863 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Anksčiau, kovo 4 d., Sergejus Lavrovas pranešė, kad ES ambasadoriai „prieš pusantros savaitės“ buvo pakviesti į susitikimą dėl Rusijos prezidento rinkimų. Anot jo, Užsienio reikalų ministerija rinko informaciją, kokius „intervencijos mechanizmus“ jose naudos Europos ambasados ​​ir kaip ketina remti nesisteminius opozicionierius, o Lavrovas planavo patarti „to nedaryti“. Tačiau ambasadoriai „likus dviem dienoms iki numatyto renginio... atsiuntė žinutę: nusprendėme nevykti“.

 

ES ambasadoriai Rusijoje atsisakymą susitikti su Lavrovu paaiškino aiškios darbotvarkės nebuvimu ir „itin žemu pasitikėjimo lygiu“ 2022 m. viešų pareiškimų, kad Rusija nesiųs karių į Ukrainą, kontekste.

„Buvome kviečiami diskutuoti apie ES ir Rusijos santykius, bet dabar ministras Lavrovas sako, kad ketino skaityti mums paskaitas. Tai įrodo, kad buvome teisūs atmetę kvietimą“, – pridūrė ES ambasadoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()