„Situacija 50/50.“ Didžiulis smūgis Kremliui. Ką padarė Indija  (1)

„Padėtis nėra labai linksma.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankcijos ir vėl smogė Kremliui – Indija, didžiausia Rusijos naftos pirkėja, sparčiai atsisako bendradarbiavimo su Maskva naftos srityje.  Apie tai, remdamasi informuotais šaltiniais, rašo agentūra „Bloomberg“

„Bharat Petroleum“ ir „Hindustan Petroleum“ atsisakė planų kitais finansiniais metais pasirašyti ilgalaikes sutartis su Rusija. O naftos korporacija „Indian Oil Corp“, didžiausia Indijos rinkoje naftos bendrovė, kurią jau saisto ilgalaikės sutartys su „Rosneft“ ir „Gazprom Neft“, nusprendė dabartines 2024 m. pirkimų apimtis sumažinti.

Šiuo metu Rusija vis dar yra didžiausia Indijos naftos tiekėja, tačiau pastaruoju metu padėtis rinkoje ėmė smarkiai keistis. Indai stengiasi persiorientuoti į kitus tiekėjus iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. 

Rusų analitikas šią situaciją Anatolijus Nesmijanas pakomentavo savo „Telegram“ paskyroje. Jis pažymėjo, kad ilgalaikės sutartys gamintojams visada yra palankesnės, nes leidžia sutaupyti pinigų. Tačiau Indija pasirinko sau mažiau palankų variantą, nes Rusijos toksiškumas didėja.

 

„Indai nenori prisiimti jokių įsipareigojimų, nes Rusijai daromos sankcijos... Tačiau kitaip nebus. Negana to, kad užsidarė pelningiausia Europos rinka, bet ir besivystančios rinkos dabar taip pat atrodo ganėtinai „penkiasdešimt ant penkiasdešimt“. Žinoma, mums sankcijos nieko nereiškia, bet iš tikrųjų situacija nėra labai linksma“, –  padarė išvadas ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(4)
(90)

Komentarai (1)