Uždaroma visa šalis. Smūgis rusams. 6 000 000. „Buvo labiausiai lankoma valstybė“  ()

Iš Rusijos padaryti pinigų pervedimai arba atkeliauja per vėlai, arba grąžinami atgal.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smūgis rusams. Rusijos piliečiai gali prarasti galimybę atostogauti Turkijoje.

Turkija labiausiai rusų lankoma šalis. Vien pernai joje viešėjo 6 mln. rusų, o dabar jiems uždaroma visa valstybė.

Viešbučiai Turkijoje pradėjo patirti sunkumų dėl banko operacijų su Rusijos Federacija. Kaip praneša leidinys „Aydınık“, viešbučiai negauna apmokėjimų iš Rusijos Federacijos už rusų apgyvendinimą.

Iš Rusijos padaryti pinigų pervedimai arba atkeliauja per vėlai, arba grąžinami atgal. Tai leidiniui sakė „Patriotų partijos“ (turk. Vatan Partisi, VP) pirmininko pavaduotojas Serdaras Üsküplü.

„Mūsų viešbučiai negali gauti apmokėjimų už apgyvendinimą iš Rusijos“, – aiškino jis.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11858 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Jo teigimu, jei sankcijos Rusijos Federacijai ir toliau veiks, Turkijos turizmo verslas susidurs su rimtomis problemomis, o dešimtys tūkstančių verslininkų patirs „didžiulius nuostolius“.

Üsküplü pridūrė, kad Turkijos įmonės patiria spaudimą iš Vakarų, kurie nori pakenkti Maskvos ir Ankaros prekybiniams santykiams. Turkijos verslininkams, prekiaujantiems su Rusija, gresia įtraukimas į JAV juodąjį sąrašą. Tokie veiksmai, pasak Üsküplü, daro didelę žalą šalies ekonomikai.

Rusijos ambasadorius Turkijoje Aleksejus Erchovas pripažino problemą ir teigė, kad toliau intensyviai dirbama siekiant ją išspręsti. Rusijos diplomatai derybas dėl banko mokėjimų pradėjo dar sausį, tačiau jos nedavė rezultatų.

„Pagrindinė užduotis yra išlaikyti daugiau ar mažiau normalų atsiskaitymų sistemos funkcionavimą tarp sąžiningų užsienio ekonominės veiklos dalyvių – mūsų ir Turkijos“, – „RIA Novosti“ cituoja Erchovą.

 

Kaip anksčiau rašė „Ekonomim“, remdamasis su situacija susipažinusiais šaltiniais, nuo 2024 metų sausio Turkijos bankai pradėjo blokuoti mokėjimus iš Rusijos. Mokėjimų už prekybos sandorius srautas praktiškai sustojo, draudžiamas atsiskaitymas nacionalinėmis valiutomis: Turkijos bankai iš Rusijos nepriima nei lirų, nei rublių.

Kai kurie bankai pradėjo atšaukti anksčiau patvirtintas operacijas, nurodydami, kad operacijos buvo susijusios su „draudžiamomis prekėmis“. Mokėjimų blokada palietė visas pramonės šakas: bankai blokuoja mokėjimus iš Rusijos Turkijos chemijos įmonėms, automobilių dalių gamykloms, drabužių ir avalynės gamintojams.

Problemos iškilo netrukus po to, kai JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas lankėsi Turkijoje. Vizito metu jis su Turkijos užsienio reikalų ministru Hakanu Fidanu aptarė „sankcijas ir eksporto kontrolę“, taip pat galimus bandymus jas apeiti.

 

Kiek anksčiau, lapkričio pabaigoje, į Ankarą išskrido JAV iždo sekretoriaus pavaduotojas Wally Adeyemo, atsakingas už sankcijų politikos stebėjimą. „Bloomberg“ šaltinių teigimu, Adeyemo pateikė „paskutinį įspėjimą“ Turkijos įmonėms: už priemonių prieš Rusiją pažeidimą joms gresia finansinės sankcijos, įskaitant prieigos prie Vakarų bankų sistemos atėmimą.

Dėl to Rusijos ir Turkijos prekyba smarkiai sumažėjo. Prekių tiekimo iš Turkijos į Rusijos Federaciją apimtys vasario mėnesį sumažėjo 33 % – iki 670 mln. USD, palyginti su 1 mlrd. USD už tą patį laikotarpį 2023.

Remiantis dviejų šių metų mėnesių rezultatais, Turkijos eksportas į Rusijos Federaciją siekė 1,29 mlrd. USD, o metais anksčiau jis viršijo 2 mlrd. USD.

Importas iš Rusijos į Turkiją praėjusį mėnesį taip pat sumažėjo daugiau nei trečdaliu (36,65 %) – nuo ​​2 mlrd. USD iki 1,3 mlrd. USD per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()