„Galutinis paketas.“ Ką tyliai daro Bideno komanda  ()

Baltieji rūmai palaikė ryšį su M. Johnsono biuru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įtakingas amerikiečių leidinys „Politico“ išsiaiškino, kad JAV prezidento padėjėjai slapta dirba užkulisiuose, kad Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas galėtų balsuoti už 60 mlrd. USD pagalbos paketą Ukrainai ir išgyventų politiškai. Baltieji rūmai palaikė ryšį su M. Johnsono biuru dėl pagalbos Ukrainai per dvi savaites trukusią Kongreso pertrauką, sakė du administracijos pareigūnai.

Ir nors prezidentas viešai ragino respublikonus priimti pagalbos paketą, jis ir jo komanda susilaikė nuo agresyvaus pirmininko užsipuolimo dėl ilgo proceso. Nors ir nusivylę lėtu rūmų darbo tempu, administracijos pareigūnai slapta tikisi, kad jų požiūris paskatins Kongresą vėliau šį mėnesį parengti pagalbos paketą.

Kaip atrodys galutinis paketas, neaišku. Baltieji rūmai oficialiai nekomentavo sekmadienio M. Johnsono interviu „Fox News Channel“, kuriame jis skleidė mintis apie tam tikros pagalbos Ukrainai suteikimą paskolos forma arba apie 300 mlrd. dolerių konfiskuoto Rusijos turto perskirstymą.

Demokratų partijos pareigūnai, kalbėję su administracijos pareigūnais, teigia, kad Baltieji rūmai sąmoningai slepia tai, kuri iš šių idėjų yra reali, ir ar gali būti įtraukta į galutinį susitarimą.

 

Galiausiai reikia įtikinti M. Johnsoną, kad pagalba Ukrainai yra skubiai reikalinga. Mėnesius trunkanti kova dėl Ukrainos finansavimo pabrėžia ir didesnius iššūkius, susijusius su svarbių teisės aktų priėmimu rinkimų metais ir esant susiskaldžiusiai vyriausybei.

Nors J. Bideno administracijos pagrindinė teisėkūros strategija jau seniai buvo leisti Kongresui vykdyti savo valią, M. Johnsonas ir nedidelė respublikonų dauguma kelia problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(5)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()