Rusijos laivyno fiasko. Didžiulis pažeminimas Putinui. Tik 22 iš 105  ()

Problemos pramonėje kilo dėl sankcijų.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_(24.06.2023).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2018 metais prasidėjusi ir beveik 300 mlrd. rublių (3 000 000 000 eurų) kainavusi žvejybos laivų statybos programa vyksta su „vėlavimu“, pirmadienį prezidentui Vladimirui Putinui sakė „Rosrybolovstvo“ vadovas Ilja Šestakovas.

Pasak jo, iš 105 planuojamų laivų iki šiol pastatyti tik 22. „Su nedideliu atsilikimu. Na, kažkur atsiliekame ir daugiau“, – pripažino I. Šestakovas. Problemos pramonėje kilo dėl sankcijų, draudžiančių tiekti Rusijai laivų statybos įrangą.

„Iki sankcijų buvo aktyviai naudojamos vakarietiškos technologijos. Partneriai labai blogai pasielgė, žinoma, mūsų žvejybos gamintojų atžvilgiu, nes jie tiesiog nustojo tiekti šią produkciją ir net negrąžino sumokėtų avansų“, – skundėsi I. Šestakovas.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8230

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

Anot jo, dabar tenka pereiti prie buitinės įrangos, apie kurią „daug kas anksčiau nesvarstė“, o taip pat ieškoti produkcijos „draugiškose šalyse“.

Tačiau nebebus įmanoma laikytis žvejybos laivų statybos terminų. „Suprasdami, kad yra sunkumų, pratęsėme statybų laikotarpį nuo penkerių iki septynerių metų. Tai buvo padaryta žvejybos laivynui“, – sakė Šestakovas ir pridūrė, kad panašus sprendimas ruošiamas ir krabų žvejybos laivams.

 

2023 m. rugsėjo mėn. Rusijoje buvo apie 1070 laivų, tačiau vidutinis jų amžius artėjo prie 30 metų. Šiuo metu statomas 31 laivas, gruodžio mėnesį pažymėjo USC civilinės laivų statybos departamento direktorius Aleksejus Nadyršinas.

Centrinio tyrimų instituto „Kurs“ duomenimis, praėjusių metų pabaigoje 84% faktiškai statomų laivų „gresia gedimai“. O 28 iš 49 laivų, kuriuos planuojama pristatyti ateinančiais metais, reikėjo perdaryti (Pramonės ir prekybos ministerijos duomenimis).

 

2023 metų pabaigoje Rusijos laivų statyklose žvejybos laivų statybos beveik sustojo dėl lėšų trūkumo, sakė Šiaurės Vakarų žvejybos konsorciumo vykdomasis direktorius Sergejus Nesvetovas.

„Tuo metu, kai įsitraukėme į šį projektą, turėjome finansinę skylę, bet dabar ji didesnė. Deja, ji įgijo tokį dydį, kad laivų statyklos negali tęsti darbų“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()