„Padidėjo 47 kartus.“ Didžiulės „rusofobijos“ problemos. Neįsileidžia jau ir Meksika  ()

Vežėjas bijo pretenzijų iš JAV pusės.


Migrantai prie Meksikos sienos
Migrantai prie Meksikos sienos
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=uZnkgtSnAU0&t=5s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijoje vis dažniau Rusijos piliečiams neleidžiama skristi į Meksiką, RBC sakė Kelionių organizatorių asociacijos (ATOR) viceprezidentas ir „Space Travel“ generalinis direktorius Arturas Muradijanas. Pasak jo, tokių situacijų pasitaiko „Turkish Airlines“ skrydžiuose ir jos kartojasi „jau kurį laiką“.

A. Muradijanas mano, kad taip yra dėl to, jog vežėjas bijo pretenzijų iš JAV, nes šiuo metu Meksika yra pagrindinis nelegalios emigracijos į valstybes kanalas. Be to, dažniausiai, pažymi ATOR viceprezidentas, tai atsitinka Stambulo oro uostuose. „Kodėl mes negalime to padaryti Maskvoje, paaiškinti žmonėms, kad jie negalės skristi, taip taupydami turistų laiką ir nervus?“ – retoriškai klausia jis.

Balandžio 8 dieną trys rusės skrido atostogauti į Meksiką tranzitu per Stambulą. Kelionė buvo organizuota kaip ekskursijos dalis, merginos buvo sumokėjusios už bilietus į abi puses ir viešbučio rezervacijas. Tačiau persėdimo metu Turkijos oro uoste jas buvo atsisakyta įlaipinti prie registracijos langelio. „Turkish Airlines“ paaiškinime teigiama, kad kadangi rusės anksčiau „nebuvo tokiose galingose ​​šalyse kaip Amerika, Kanada ar Anglija ir nebuvo buvusios Meksikoje“, jos negalės skristi į šią šalį „pagal Meksikos vyriausybės taisykles“.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2278 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

„Aviakompanijos atstovas pas jas niekada neatvyko, vežėjo atstovybė Maskvoje taip pat atsisakė padėti susidariusioje situacijoje ir vengė komentuoti. Mūsų klientės išskrido namo, o ne 16 dienų į Kankuną“, – sakė A. Muradijanas.

 

Praėjusių metų sausį tapo žinoma, kad Meksikos valdžia nustojo į šalį įsileisti kai kurių šalių piliečius, tarp jų ir rusus, dėl padidėjusio migrantų srauto link JAV dėl karo Ukrainoje ir „dalinės mobilizacijos“. Ji Rusijos Federacijoje paskelbta 2022 m. rugsėjo mėn. „The New York Times“ duomenimis, 2022 finansiniais metais (nuo spalio 1 d. iki rugsėjo 30 d.) prie pietinės JAV sienos buvo sulaikyti 21 763 Rusijos piliečiai. Tai 47 kartus daugiau nei prieš dvejus metus. O vieną 2022 metų spalį, kai Rusijoje vyko mobilizacija, darbo su nelegaliais migrantais sistemoje užregistruoti beveik 4 tūkstančiai rusų, palyginti su 467 per visus 2020 metus.

Pagal Amerikos įstatymus, kitų šalių piliečiai, atsidūrę JAV, turi teisę į prieglobstį. Tačiau norėdami tai padaryti, jie turi pateikti įrodymus, kad jų gimtojoje šalyje yra persekiojami dėl rasės, tautybės, politinių pažiūrų ar priklausymo socialinei grupei.

 

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas savo rinkimų kampanijoje aktyviai naudoja nelegalios migracijos temą. Jo patarėjai pernai lapkritį pareiškė, kad jei dar kartą bus išrinktas prezidentu, D. Trumpas planuoja „radikalesnes kovos su migracija priemones“ nei per pirmąją kadenciją valstybės vadovo poste. Visų pirma politikas ketina uždrausti į šalį atvykti migrantams iš tam tikrų „probleminių“ šalių, kuriose didžioji dalis gyventojų yra musulmonai, supaprastinti užsieniečių deportacijos procesą ir sustiprinti prašančių vizos patikrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)

Komentarai ()