Ultimatumas Kinijai. Ruošiamos pačios griežčiausios sankcijos  ()

Bendradarbiavimas turi būti nutrauktas. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtone didėja susirūpinimas dėl kiniškų komponentų tiekimo Rusijos Federacijai, kurie naudojami ginklų gamybai.

JAV ir toliau aktyviai identifikuoja užsienio kompanijas, kurios padeda Rusijos kariniam potencialui. Visų pirma Vašingtonas stebi kiekvieną Kinijos bendrovę, bendradarbiaujančią su Rusijos kariniu-pramoniniu kompleksu, ir ruošiasi prieš jas imtis ribojančių priemonių, jei jos nesustabdys šios sąveikos.

Atstovų rūmų atrankos komiteto strateginės konkurencijos tarp JAV ir Kinijos vadovas Mike'as Gallagheris pareiškė, kad bet kuri įmonė, prisidedanti prie siaubo Ukrainoje, nusipelno griežčiausių sankcijų, skelbia „South China Morning Post“.

M. Gallagheris yra ir demokratų, ir respublikonų remiamo įstatymo projekto, kuriuo būtų įvestos sankcijos Kinijos įmonėms, teikiančioms materialinę paramą Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui, bendraautoris. Pagal dokumentą įmonės turės 180 dienų palikti Rusijos rinką, jei to nepadarys, joms bus taikomos blokuojančios sankcijos. Tokių įmonių sąrašą nustatys Amerikos vyriausybė.

 

Be to, Amerikos pusė ketina nustatyti griežtesnę eksporto technologijų, galinčių plūsti į Rusijos Federaciją ir Kiniją, kontrolę. Valdžios institucijos reikalaus, kad gamintojai būtų dar atidesni kiekviename jų gaminių kelionės etape, kad visi dalyviai laikytųsi Rusijai nustatytų sankcijų.

Nustačius pažeidėjus, bendradarbiavimas su jais turi būti nutrauktas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(283)
(19)
(264)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()