Vartai uždaryti. „Ne, mes daugiau su Rusija neprekiaujame“ (Video)  (3)

Sankcijos veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių sankcijos veikia ir jau yra pirmasis akivaizdus rezultatas, sakė Ivanas Jakovina. Kinijos bankai atsisako priimti mokėjimus iš Rusijos Federacijos, bijodami prarasti didelę pardavimo rinką, todėl yra pasirengę nutraukti santykius su rusais.

Ivano Jakovinos nuomonę galite rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Politikos analitikas pasidalijo geromis naujienomis su ukrainiečiais: „Kas yra svarbu, kas yra gerai: visas bankinis sektorius pasaulyje yra visiškai suskaitmenintas, tai yra, viskas yra skaidru, viskas matoma, kur, kas, kur kokie pinigai išleidžiami. Neliko jokių indėlių paslapčių. Jei amerikietiška valdžia nori sužinoti kas kokius pinigus kam, kur ir už ką siuntė, tai iš karto visa tai mato. Todėl Kinijos bankai, norėdami išvengti problemų su amerikiečiais, sako: „Ne, mes daugiau su Rusija neprekiaujame“. Vien dėl to, kad Amerika sudaro 30–40% Kinijos eksporto, o Rusija – 2–3 % Kinijos eksporto. Kaip ir aišku, kuri dalis jiems svarbesnė.

Tuomet žurnalistas paaiškino, ką Rusijai reikš negalėjimas ko nors nusipirkti iš Kinijos: „Blogiausiame košmare joks bankas nenori patekti į Amerikos sankcijas: jie pasirengę atsisakyti bendradarbiavimo, bet kokių ryšių su Rusija, kad tik nesusipyktų su amerikiečiais Ir tai kelia esminį, rimtą, milžinišką pavojų Rusijai, nes dabar beveik pusė viso importo į Rusiją atkeliauja iš Kinijos, o jei šie vartai bus uždaryti, tai Rusija liks be visko, nes pati Rusija beveik nieko negamina. Tad resursų tęsti karą 2024 m., o juo labiau 2025 m. Rusija neturės“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(227)
(4)
(223)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)