Ukrainos prezidentas kreipiasi į visus pasaulio žmones (Video)  ()

V. Zelenskis pabrėžė, kad radiacija neturi sienų.


V. Zelenskis
V. Zelenskis
© President Of Ukraine | https://www.president.gov.ua/en/news/volodimir-zelenskij-peredil-kordoniv-ta-okupaciya-teritorij-72481

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1986 m. balandžio 26 d. Černobylio atominėje elektrinėje įvykusios nelaimės metinių proga Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino pasaulį daryti spaudimą Rusijai, kad ji užtikrintų Zaporožės atominės elektrinės išvadavimą iš Rusijos kariuomenės. Apie tai Ukrainos lyderis parašė socialiniame tinkle X.

„Jau 785 dienas Rusijos teroristai laiko įkaite Zaporožės atominę elektrinę, o viso pasaulio pareiga yra daryti spaudimą Rusijai, kad ji užtikrintų Zaporožės atominės elektrinės išlaisvinimą ir perduotų ją visiškai Ukrainos kontrolei. Taip pat turi būti visų Ukrainos branduolinių objektų apsauga nuo Rusijos atakų“, – sakė jis.

[Vokietija] Tik 119€ ir tokios galimybės! Fantastiškas belaidis dulkių siurblys. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux i7“)
3107 2

Nuostabiai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Gausybė keičiamų antgalių, labai plačios panaudojimo galimybės

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Tai, pasak prezidento, yra vienintelis būdas užkirsti kelią naujoms radiacinėms nelaimėms, kurioms nuolat gresia rusų buvimas Zaporožės AE.

 

Jis taip pat priminė Rusijos okupaciją Černobylio atominėje elektrinėje 2022 m.

„2022 metais Rusija 35 dienas laikė okupavusi Černobylio atominę elektrinę, plėšė laboratorijas, skriaudė darbuotojus, taip pat panaudojo AE tolimesnėms karinėms operacijoms vykdyti“, – teigė prezidentas.

 

V. Zelenskis pabrėžė, kad radiacija nemato sienų ar nacionalinių vėliavų.

„Černobylio katastrofa parodė, kaip greitai gali kilti mirtinos grėsmės. Dešimtys tūkstančių žmonių savo sveikatos ir gyvybės kaina sušvelnino Černobylio katastrofą, pašalindami siaubingus jos padarinius 1986 m. ir vėlesniais metais“, - sakė jis.

V. Zelenskis sakė, kad visi prisimena žmonių, kurie 1986 metais gelbėjo gyvybes, pasiaukojimą.

„Dėkojame visiems, kurie šiuo metu padeda gelbėti gyvybes“, – reziumavo Ukrainos valstybės vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()