Artėja audra. Elonas Muskas skelbia apie neišvengiamą pilietinį karą (Video)  ()

„Karas vis tiek prasidės, ar mes norim to ar ne.“


E. Muskas
E. Muskas
© JD Lasica from Pleasanton, CA, US, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Elon_Musk_(3017880307).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didėjantys vidiniai politiniai prieštaravimai, konfliktai religiniais ir etniniais pagrindais, problemos su migrantais gali sukelti ne tik naujus masinius protestus ir susirėmimus su policija, bet ir išsivystyti į didelio masto pilietinius karus Vakarų šalyse. Tokią gana niūrią prognozę savo socialinio tinklo paskyroje išsakė amerikiečių verslininkas Elonas Muskas.

Komentuodamas kanadiečio profesoriaus Gado Saado publikaciją, kurioje mokslininkas perspėjo, kad Vakaruose priimta migracijos politika lems pilietinio karo pradžią, E. Muskas, kaip visada, lakoniškai rašė: „Karas vis tiek prasidės, ar mes norim to ar ne“.

[Vokietija] Tik 119€ ir tokios galimybės! Fantastiškas belaidis dulkių siurblys. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux i7“)
3355 2

Nuostabiai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Gausybė keičiamų antgalių, labai plačios panaudojimo galimybės

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Kiek anksčiau Europos Parlamentas po beveik dešimt metų trukusių diskusijų ir susitarimų priėmė naują paktą dėl Europos Sąjungos migracijos politikos. Dokumentas pasirodė labai prieštaringas ir dar kartą pabrėžė nesutarimus šiuo klausimu tiek ES šalių politiniame elite, tiek visuomenėje.

Viena vertus, paktas numato griežtesnius imigracijos įstatymus. Visų pirma, kuriamos naujos taisyklės, kurios numato sustiprintą išorės sienų kontrolę ir greitesnes asmenų, neturinčių teisės būti Sąjungos teritorijoje, išsiuntimo procedūras. Kartu reforma numato „teisingesnį“ migrantų paskirstymą įvairiose ES šalyse, o tai turėtų sumažinti naštą vadinamosioms „pirmos linijos“ valstybėms, kurios labiausiai kenčia nuo migrantų antplūdžio.

 

Tačiau ne visi Europos Sąjungoje sutinka su naujomis taisyklėmis. Vengrijos užsienio reikalų ir išorės ekonominių santykių ministras Péteris Szijjártó sakė, kad Budapeštas neįleis nelegalių migrantų, nepaisant naujojo pakto.

Įstatymo šalininkai, kurie agitavo už jo priėmimą prieš birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus, sveikino šį žingsnį kaip didelę pergalę. Europos žmogaus teisių organizacijos didelius ES migracijos teisės aktų pakeitimus žmogaus teisių srityje pavadino žingsniu atgal.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(57)
(-19)

Komentarai ()