„Tai buvo Rusijos ataka prieš Vokietiją!“ Ministrai pasiutę iš pykčio. Bus kerštas  (1)

Tai įvyko po to, kai Berlynas nusprendė atsiųsti Ukrainai tankus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-08 „Tai buvo Rusijos ataka prieš Vokietiją!“ Ministrai pasiutę iš pykčio. Bus kerštas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija baigė tyrimą dėl Rusijos 2023 m. kibernetinės atakos. Vokietijos URM pareiškė, kad tai „buvo RF remiama kibernetinė ataka prieš Vokietiją“ ir tai „turės pasekmes“.

Vokietija teigia turinti įrodymų, kad Rusijos valstybės remiami programišiai praėjusiais metais surengė „netoleruotiną“ kibernetinę ataką, kuri sutrikdė keletą Vokietijos valdančiosios koalicijos partijos interneto svetainių po Berlyno sprendimo nusiųsti tankus į Ukrainą.

Per spaudos konferenciją vizito Australijoje metu Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock paskelbė, kad baigtas federalinės vyriausybės tyrimas dėl 2023 metų kibernetinės atakos prieš socialdemokratų partiją (SPD), kanclerio Olafo Scholzo partiją, praneša „The Guardian“.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3284 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Šiandien galime vienareikšmiškai pasakyti, [kad] šią kibernetinę ataką galime priskirti grupuotei APT28, kuriai vadovauja Rusijos karinės žvalgybos tarnyba“, – sakė A. Baerbock. „Kitaip tariant, tai buvo valstybės remiama Rusijos kibernetinė ataka prieš Vokietiją, tai yra visiškai netoleruotina ir nepriimtina ir turės pasekmių“.

 

APT28, dar žinoma kaip „Fancy Bear“ arba „Pawn Storm“, yra susijusi su daugybe pasaulinių kibernetinių atakų.

A. Baerbock nepateikė daugiau informacijos apie kibernetinę ataką prieš SPD. CERT-EU (ES kompiuterių saugumo tarnyba)  pranešė apie kibernetinės atakos, nukreiptos prieš SPD, vykdytoją 2023 m. sausio mėn., kuri, kaip pranešama, yra Rusijos kilmės ir galinti perimti duomenis. Be to, Rusijos įsilaužėliai, reaguodami į Berlyno tankų dislokavimą Ukrainoje, sutrikdė kelias Vokietijos svetaines, nors ir padarė minimalų poveikį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)