„Pirmas, antras, trečias...“ Pasaulis apstulbęs. Kinija pristato planą Europai  (1)

Atskleistas klastingas Xi Jinpingo plans.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Publicistas Vitalijus Portnikovas išsakė savo prielaidą, kaip Kinija siekia tapti šalimi Nr. 1 pasaulyje.

Vitalijus Portnikovas televizijos kanalui „Priamij“ „YouTube“ apibūdino, kaip Kinijos valdžia stengiasi užmegzti santykius su Vakarais, kartu toliau „draugaudama“ su Rusija.

„Kiniškos Europos“ koncepcijoje numatyti keli aukštai. Pirmas aukštas – tai Kinijos nesuinteresuotumas bendradarbiauti su Europos Sąjunga, tačiau Kinijos interesas bendradarbiauti su konkrečiomis Europos šalimis. Tai matėme iš to, kaip Pekinas reagavo į Prancūzijos prezidento E. Macrono ir Europos Komisijos vadovės Ursulos von der Leyen atvykimą į Kiniją: požiūris į jį ir ją buvo visiškai kitoks, nes Europos Sąjunga nėra Kinijos partnerė“, – pabrėžė V. Portnikovas.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3284 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis taip pat pridūrė, kad Dangaus imperija labai stengiasi tapti pirmaujančia šalimi pasaulyje.

Antras aukštas – ypatingų ekonominių santykių tarp Kinijos ir pirmaujančių Europos šalių, tokių kaip Prancūzija ir Vokietija, kūrimas, taikant E. Macrono strateginės Europos autonomijos idėją ir stengiantis, kad pirmaujančios Europos šalys taptų Kinijos ekonominių interesų lobistėmis civilizuotame pasaulyje“, – plėtojo mintį ukrainiečių žurnalistas.

Po to Vitalijus Portnikovas išsakė Kinijos valdžios institucijų planus bendradarbiauti su Europa savo sąlygomis: „Trečias aukštas, jei kalbame apie Europą, yra politinė ir ekonominė pagalba mažesnėms Europos šalims, kurios pasirengusios tapti Kinijos interesų Europos Sąjungoje lobistais, įskaitant politinius interesus (jau kalbame apie Vengriją ir Serbiją).

 

„Dėl Rusijos įtakos slopinimo su tuo sutinku, tik mintis yra tokia, kad šalys, kurios nori palaikyti gerus santykius su Kinija, turėtų palaikyti gerus santykius ir su Rusija, tik Kinija turėtų būti jų pagrindinė partnerė, o Kinija turėtų joms garantuoti, kad Rusija neatims iš jų suvereniteto. Jei Rusija nori atimti iš šių šalių suverenitetą, tai Kinija nori palikti joms vasalinių šalių suverenitetą, lygiavertį Rusijai ir tarnaujantį Kinijos interesams. Štai jums Kinijos Europa ir Kinijos Vidurinė Azija", – reziumavo politikos ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(95)
(-48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)