Atsirita nauja maisto produktų krizės banga. Rusijos košmaras įsibėgėja  ()

Rusai turėjo susitaikyti su situacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-06 Atsirita nauja maisto produktų krizės banga. Rusijos košmaras įsibėgėja  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Rusiją atsirito nauja maisto produktų krizės banga. Prasidėjo problemos su cukrumi, dėl kurių valdžios institucijoms teko skubiai įvesti eksporto draudimą. 

Situaciją pakomentavo Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

Eksporto draudimo priežastis – labai smarkiai išaugusios kainos, dvigubai viršijančios infliaciją. Šiandien pasiūla nepajėgi patenkinti paklausos. Rusijos valdžios institucijos bando pažaboti būtiniausių produktų kainų augimą, tačiau vargu ar tai pavyks. 

Nesmijanas priminė, kad Rusijoje 2023 m. panaši istorija vyko su kiaušiniais. Tuomet eksporto draudimas kainų iš esmės nepaveikė. Rusai tiesiog turėjo susitaikyti su situacija. Su cukrumi, matyt, atsitiks tas pats.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo rinkinys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jie išdarinėja (Video)
3910 3

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

„Ekonomikoje susiklostė situacija, kai krizė palies vis naujas prekių grupes ir pagrindines prekes, o po to palaipsniui „rankinis valdymas“ bus įvestas ne tik atskiroms prekėms, bet ir iš karto visoms prekių grupėms“, – sakė Nesmijanas. 

Dabartinė padėtis susiklostė dėl visiškos Rusijos priklausomybės nuo importo. Dėl nutrūkusių ryšių su Vakarais ir sankcijų šalis buvo atkirsta nuo svarbių technologijų ir ingredientų, o tai žlugdo pramonę. 

 

„Kai kurių svarbių sudedamųjų dalių neįmanoma rasti vietinėje rinkoje, todėl tam tikrų prekių gamyba pradeda palaipsniui strigti, o tai lemia prekių trūkumą arba dėl didėjančių gamybos sąnaudų augančias kainas“, – aiškino Rusijos ekspertas. 

Jis patikslino, kad cukraus gamintojai Rusijoje balansuoja ant nuostolingumo ribos, dėl to yra priversti didinti kainas. Artimiausiu metu prognozuojamas gamybos nuosmukis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()