Kas galėjo pagalvoti. Rusijos milžinas išparduoda savo turtą. Skelbiama apie rekordinius nuostolius  (4)

Rusijos bendrovei priklauso didžiausios dujų atsargos pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ yra tokioje sunkioje finansinėje padėtyje, kad yra priversta parduoti savo turtą.

Rekordinius nuostolius per 25 metus patyręs Rusijos Federacijos milžinas išparduoda savo turtą. Po dvejų metų Europos rinkos praradimo, 2023 m. pabaigoje jos grynieji nuostoliai siekė 6,8 mlrd. dolerių.

Trečiadienį, gegužės 8 d., „Gazprom“ oficialiame „Telegram“ kanale paskelbė apie 6 nekilnojamojo turto objektų Maskvoje ir Maskvos regione pardavimą. Be kita ko, į pardavimą buvo įtrauktas sanatorinis-kurortinis kompleksas „Imperial Park Hotel & Spa“, biuro patalpos ir net automobilių stovėjimo aikštelė.

[Vokietija] Fantastiški 21V suktukai-grąžtai tik 29€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 25+3 padėtys ir kt.
4099 5

Nuostabai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Pažymima, kad turtas parduodamas neva dėl korporacijos pagrindinio biuro perkėlimo iš Maskvos į Sankt Peterburgą. Tačiau tai yra ir apgailėtinos energetikos korporacijos finansinės padėties rodiklis.

„Gazprom“ Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas dešimtmečius naudojo kaip šantažo prieš Vakarus ginklą. Šios politikos rezultatai buvo pražūtingi Rusijos bendrovei, kuriai priklauso didžiausios dujų atsargos pasaulyje. 

 

Pagal EBITDA rodiklius „Gazprom“ pajamos 2023 metais sumažėjo perpus. Pagrindinė korporacijos problema – Europos rinkos praradimas.

Dėl šios priežasties praėjusių metų pabaigoje bendrovės eksportas sumažėjo iki 69 mlrd. kubinių metrų dujų, o tai yra mažiausias rodiklis nuo 1985 m. Rusai taip pat turėjo sumažinti gamybą iki žemiausio lygio per pastaruosius 34 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(2)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)