Skelbiamas „Trečiasis planas.“ Ryžtingas žingsnis iš Ukrainos. Tai pakeis visą šalį  ()

Ukraina atnaujino savo artilerijos amunicijos gamybą.


Ukrainos vėliavos
Ukrainos vėliavos
© Stop kadras | https://multimedia.europarl.europa.eu/en/video/ukraine-flags-in-front-of-the-european-parliament-buildings-in-brussels-exterior-views_I219447

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-10 Skelbiamas „Trečiasis planas.“ Ryžtingas žingsnis iš Ukrainos. Tai pakeis visą šalį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos strateginės pramonės ministro Oleksandro Kamyšino, Ukraina ieško būdų, kaip sustiprinti savo vidaus ginklų pramonę, remiant Europos Sąjungai.

Kyjivas siekia ES pagalbos, kad padidintų savo ginklų pramonės finansavimą ir išnaudotų papildomus nesutartinius pajėgumus, portalui „Euractiv“ sakė Ukrainos strateginės pramonės ministras Oleksandras Kamyšinas.

Anksčiau O. Kamyšinas tvirtino, kad Ukraina atnaujino savo artilerijos amunicijos gamybą, tačiau, atsižvelgiant į didžiulius gynybos pajėgų poreikius ir karo mastą bei intensyvumą, šalis vis dar remiasi šaudmenų tiekimu iš šalių partnerių.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3078 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Galime pasigaminti pakankamai – trūksta tik finansavimo“, – Briuselyje vykusio ES ir Ukrainos pramonės forumo kuluaruose sakė ministras.

Anot O. Kamyšino, Ukraina pasiūlė ieškoti papildomų finansavimo šaltinių, panaudojant gautą trijų milijardų eurų pelną iš Rusijos įšaldyto turto, kuris, kaip žinoma, daugiausia laikomas Europos sąskaitose.

 

Kitas būdas yra „išplėsti Europos taikos fondo lėšas, kuriomis būtų kompensuojama valstybėms narėms, perkančioms ir paliekančioms įrangą Ukrainoje – tai greita, veiksminga, puiku“, – sakė pareigūnas. 2021 m. kovo mėn. įsteigtas fondas finansuoja karinę pagalbą ir ES karines misijas užsienyje. 2024 m. kovo mėn. karinei paramai Ukrainai buvo skirta 11,1 mlrd. eurų finansavimas.

Trečiasis planas tai „pirkimus iš Ukrainos gamintojų įtraukti į Europos gynybos pramonės programą“, sakė O. Kamyšinas.

 

Europos Komisija pasiūlė Ukrainai tapti ES gynybos pramonės paramos schemos nare. Šalis gaus galimybę naudotis bloko pramone ir lėšomis, kartu su kitomis ES valstybėmis narėmis įsigyjant karinės technikos ir bus atleista nuo PVM už bendrą nuosavybę pagal šią schemą. Tačiau derybos dėl programos gali užsitęsti iki kitų metų.

Gegužės 6 d. Briuselyje vykusiame ES ir Ukrainos gynybos pramonės forume susirinko daugiau nei 350 dalyvių, tarp jų – vyriausybinių organizacijų ir Europos verslo atstovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()