„Gigantiškas nelaimės mastas.“ Rusijoje įvesta nepaprastoji padėtis. „Tai turės labai rimtų pasekmių“  ()

„Galime svarstyti bankroto galimybę.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-13 „Gigantiškas nelaimės mastas.“ Rusijoje įvesta nepaprastoji padėtis. „Tai turės labai rimtų pasekmių“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprastai šalti orai sunaikino kviečių, kukurūzų, burokėlių ir kitų kultūrų pasėlius Voronežo, Tulos, Tambovo ir Lipecko srityse, rašo „Izvestija“, remdamasi žemės ūkio įmonėmis ir regiono valdžia.

„Buvo šalnos, temperatūra siekė –8 laipsnius. Atvykę į laukus iš karto pamatėme žieminių augalų, saulėgrąžų, žieminių kviečių žūtį, prapuolė ir mūsų kukurūzai“, – sakė Voronežo įmonės „Manino“ generalinis direktorius Sergejus Tribunskis.

Dabar vien „Manino“ įmonei padaryta žala siekia 80 mln. rublių (800 000 eurų), o bendras „nelaimės mastas“ šiuo metu nežinomas, nurodo leidinys.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1883 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Preliminariais duomenimis, Voronežo srityje pasėliai buvo prarasti arba iš dalies pažeisti 265 tūkst. hektarų plote, sakė regiono vyriausybės pirmininko pavaduotojas Viktoras Loginovas. Jis taip pat prisiminė, kad gegužės 7 dieną regione dėl šalnų įvesta nepaprastoji padėtis.

„Suplanuotos apimtys, padarytos išlaidos – visa tai praktiškai buvo iššvaistyta. Tokios oro sąlygos yra nenormalios, o augalai tam tiesiog nepasiruošę“, – aiškino „Krasninsky Gardens LLC“ generalinis direktorius Borisas Belovas. Anot jo, jei valstybė nesuteiks pagalbos žemės ūkio gamintojams, „galime svarstyti bankroto galimybę“.

 

Gegužės pradžioje daugelis Rusijos regionų patyrė staigų, neįprastą šaltį. Tiek europinės, tiek azinės Rusijos dalys buvo paveiktos gamtos. Pavyzdžiui, dėl sniego Urale kilo problemų dėl elektros, transporto kamščių ir viešų renginių atšaukimo. Nelaimė palietė Maskvą, Tiumenę, Jekaterinburgą, Kazanę, Samarą, Permę ir daugelį kitų šalies miestų.

 

Derliaus praradimas dėl šalnų gali išprovokuoti daugelio maisto produktų savikainos kilimą, sako grūdų rinkos specialistas Aleksandras Korbutas. „Žinoma, visa tai turės rimtų pasekmių“, – pažymėjo jis. Dėl kviečių ir kitų kultūrų trūkumo sumažės pasiūla rinkoje, o net jei paklausa išliks nepakitusi (o tai mažai tikėtina, nes nukentėjo ir namų ūkių savininkai), kainos kils į viršų, aiškino A. Korbutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()