„Labai organizuotas, sistemingas, žiaurus.“ Generolai pakraupę. Kas perima valdžią Rusijoje  (1)

Ne visiems generolams patiko naujasis Rusijos Federacijos ministras.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-15 „Labai organizuotas, sistemingas, žiaurus.“ Generolai pakraupę. Kas perima valdžią Rusijoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas britų leidinys „Reuters“ naująjį Rusijos gynybos ministrą Andrejų Belousovą apibūdina kaip „kietą, profesionalų valdininką“, neturintį karinės patirties, bet stiprų ekonomistą. 

„Neturintis jokios karinės patirties, Andrejus Belousovas, liesas, žilaplaukis ekonomistas, mėgstantis kalnus ir stačiatikių bažnyčią, atrodo keistai kaip naujasis Rusijos gynybos ministras tuo metu, kai Maskva kariauja prieš Ukrainą“, – rašo leidinys.

Kartu su A. Belousovu dirbę Rusijos pareigūnai apibūdino jį kaip „žiaurų ir profesionalų biurokratą, kažkada vedusį kampaniją, siekusią iš stambaus verslo išgauti daugiau pinigų valstybei“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1863 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Vakarų leidinys pažymi, kad karo metu Rusijos gynybos ministras turi kontroliuoti didžiulius finansinius srautus ir ekonominį bei pramonės planavimą, taigi ir „A. Belousovo sugebėjimas pasiekti rezultatų, per įmonių perviršinio pelno mokestį surinkti apie 3 mlrd. dolerių tikriausiai nustebino prezidentą V. Putiną. Šis paskyrimas daugeliui sako, kad V. Putinas pertvarko Rusiją ilgam karui Ukrainoje.

„(A. Belousovas – red.) yra labai organizuotas, sistemingas, žiaurus. Jam patinka viską kontroliuoti.“

 

Tuo tarpu kai kurie Rusijos pareigūnai kritikuoja A. Belousovą dėl pernelyg biurokratinio elgesio, o tai, anot jų, kartais pakenkdavo privačiam verslui.

„A. Belousovas yra labai sovietinis žmogus, jis tiki valstybe, kad ji yra aukščiausia [struktūra – red.] ir kad ji turėtų nuspręsti, kaip leisti pinigus“, – pridūrė kitas aukštas Rusijos šaltinis, susipažinęs su situacija.

Kartu leidinys pabrėžia, kad naujasis paskyrimas į aukščiausią kariuomenės vadovybę patiko ne visiems generolams. Kai kurie iš jų yra pasibaisėję Putino sprendimu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(9)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)