Hakan Jyde. Padėtis sudėtinga, tačiau verslo apimtys Ukrainoje auga  ()

Ukrainoje likę verslai atlieka svarbų vaidmenį Ukrainos atstatymo kontekste. Nors rizikos, sietinos su verslo veikla Ukrainoje yra akivaizdžios, prisidėjimas prie Ukrainos atsparumo stiprinimo atveria atitinkamas galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

12-oji bankininkystės ir finansų konferencija, organizuota Švedijos prekybos rūmų Lietuvoje kartu su advokatų kontora „TGS Baltic“ ir Švedijos ambasada Vilniuje, buvo vienas iš kanalų, leidžiančių tokioms bendrovėms kaip „Scania“, „Umgi“ ir „Epam Systems“, nusprendusioms likti šalyje karo laikotarpiu, dalintis patirtimi. Diskusijos apie verslo ir finansų sektorių vaidmenį Ukrainos ekonomikos atkūrimo procese apima kitų šalių įsitraukimą, tačiau be galo svarbu ir tai, kaip veikiame iki šiol dirbdami Ukrainoje.

Veiklos užtikrinimas kritinėmis sąlygomis

Rūpintis logistika karo sąlygomis – vienas esminių uždavinių. Kai buvo užimtas „Scania“ padalinys Bučoje, teko įveikti tam tikras kliūtis. Pirmosiomis invazijos savaitėmis „Scania“ veiklos centras buvo perkeltas į Lvovą, kur veikla buvo koordinuojama toliau ir buvo pasitelktos papildomos laikinosios priemonės tiek atsarginių dalių, tiek sunkvežimių tiekimui.

Didelė dalis mūsų darbuotojų turėjo dirbti nuotoliniu būdu Ukrainoje ir užsienyje, bet verslo kontrolę išlaikyti pavyko. Grįžome vos tik buvo išlaisvinta Kijevo sritis ir, suremontavę patalpas Bučoje, galėjome atnaujinti veiklą.

Verslo plėtra vykdoma toliau 

Kiekvienas Ukrainoje likęs verslas turėtų siekti užtikrinti, kad įprastas gyvenimas vyktų kuo normaliau. Kelyje į atsistatymą tai kertinė priemonė, kartu įrodanti, jog galime ne tik palaikyti ligšiolinę veiklą, bet ir plėstis, auginti veiklos apimtis.

Prisidėdami prie grūdų eksporto ir logistikos, palaikome žemės ūkio sektorių, vieną svarbiausių Ukrainos ekonomikai. Benzinvežių pristatymas padeda atkurti degalų infrastruktūrą, smarkiai pažeistą karo pradžioje.

 

Ukrainos oro erdvė nuo pat invazijos pradžios buvo uždaryta, transportavimo galimybės Juodąja jūra – ribotos, todėl išaugo kelių transporto poreikis. Sunkvežimiai yra bene geriausiai pritaikyta transporto priemonė greitam krovinių pervežimui. Dėl šios priežasties 2023 m. Ukrainai pristatytų „Scania“ sunkvežimių skaičius padvigubėjo, lyginant su prieškario laikotarpiu, ir buvo didžiausias per daugiau nei 30 metų mums veikiant šioje šalyje.

„Scania Ukraine“ generalinis direktorius Hakan Jyde

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()