Putinas pasirengęs deryboms. Skelbiama sąlyga  ()

Rusijos diktatorius gyrė Kinijos siūlymus išspręsti karo situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas pareiškė, kad yra „atviras dialogui su Ukraina“. Tačiau tai turi būti derybos, kuriose būtų atsižvelgta į visų šiame „konflikte“ dalyvaujančių šalių interesus.

Apie tai Rusijos prezidentas kalbėjo interviu Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“, paskelbtame Kremliaus svetainėje.

„Norime sąžiningo šio konflikto sprendimo taikiomis priemonėmis, kartu su rimtu pokalbiu apie pasaulinį stabilumą, apie saugumo garantijas tiek priešingai pusei, tiek, žinoma, Rusijai. Ir tai turi būti patikimos garantijos“, – sakė V. Putinas.

[Vokietija] Daugiafunkcės net 2500W galios mini staklės! Fantastiškas daiktas DIY projektams ir remonto darbams. Pjauna medį, plyteles, plastiką ir kt.
2546 1

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai geras prietaisas mėgstantiems meistrauti, DIY projektams, atliekant remonto darbus ir kt.

Išsamiau

Anot jo, dabar pagrindinė problema – bet kokių garantijų patikimumas.

„Kadangi turime reikalą su valstybėmis, kurių valdantieji renkasi ne tarptautine teise paremtą, o „taisyklėmis pagrįstą tvarką“, apie kurią nuolat kalba, bet kurios niekas nematė, su kuria niekas nesutiko ir kuri keičiasi priklausomai nuo dabartinės politinės situacijos ir tų, kurie jas sugalvoja, interesų“, – pridūrė V. Putinas.

Tuo pat metu atitinkamus Kremliaus pareiškimus ne kartą neigė Ukrainos pusė, įskaitant užsienio reikalų ministrą Dmytro Kulebą. Jis pabrėžė, kad šalių pozicijos „buvo tokios skirtingos, o Rusijos reikalavimai tokie absurdiški, kad realaus sprendimo perspektyvų net nematyti“.

 

Kartu V. Putinas gyrė ir Kinijos siūlymus baigti karą. Tuo pat metu jis skundėsi, kad atitinkamos idėjos neva „neranda paramos nei iš Ukrainos pusės, nei iš jos Vakarų globėjų“.

„Jie nepasirengę lygiaverčiam, sąžiningam ir atviram dialogui, paremtam abipuse pagarba ir vienas kito interesų įvertinimu... Tačiau Vakarų elitas atkakliai stengiasi „nubausti“ Rusiją, izoliuoti ir susilpninti ją, aprūpinti Kyjivo valdžią pinigais ir ginklais ir įvedė beveik 16 tūkstančių vienašališkų sankcijų. Grasinama suskaldyti mūsų šalį.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(14)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()